Halmstad fick inget trendbrott borta mot Mjällby. Foto: Johan Nilsson/TT
Fotboll

Halmstads kräftgång fortsätter – trots tränarbytet

Ola Karlman/TT

Ett antal tidiga kallduschar var inte vad allsvenska krislaget Halmstad behövde i bortamatchen mot Mjällby. Förlusten med 1–3 befäste hallänningarnas redan prekära tabelläge.

– En tuff start, såklart, sade Halmstads nye tränare Johan Lindholm till Max.

Några dagar innan matchen mot Mjällby fick rutinerade tränaren Magnus Haglund samt assisterande Pelle Olsson sparken av Halmstad, efter en rad förluster. Ersättande doldisen Johan Lindholm, som rekryterats från klubbens egna led, hann inte mer än ta plats vid bänken innan han tvingades se motståndaren göra mål. Herman Johansson gav Mjällby ledningen efter endast 39 sekunders spel.

Och hemmaspelarna fortsatte skapa målchanser mot stressade gäster. Efter 14 minuters spel ökade man på till 2–0, denna gång med Viktor Gustafson som siste spelare på bollen.

Reducering gav hopp

Men plötsligt gav Birnir Snaer Ingason sitt Halmstad en smula hopp om att få med sig poäng från Blekinge, genom att snyggt lobba in en reduceringsboll. Gästerna presterade sedan några bra minuter, men åkte på en ny kalldusch då Elliot Stroud stänkte in 3–1 bakom Halmstads målvakt Tim Erlandsson.

– Det är bara att skaka av sig. Vi gör många saker väldigt bra, sedan är det detaljer som vi inte har fått jobba på så mycket, sade Johan Lindholm i en pausintervju med Max.

Halmstad inledde den andra halvleken klart stabilare jämfört med vad som var fallet i den första, men utan att lyckas skapa klara målchanser. Matchens underhållningsvärde sjönk och Mjällby sågs med full kontroll på de tre poäng som stod på spel. Johan Lindholm gjorde en rad byten, men utan att lyckas skapa någon scenförändring.