loadingMinnesotas centerstjärna Joel Eriksson firar efter ett mål i matchen mot Columbus i torsdags. Men i söndagens förlustmatch mot Winnipeg var han inte med, på grund av bruten näsa. Foto: Abbie Parr/AP//T
Ishockey

Eriksson Ek borta när Minnesota förlorade

Lars Larsson/TT

Minnesotas svenske centerstjärna Joel Eriksson Ek har brutit näsan och fanns inte med på isen när det blev förlust på tilläggstid mot Winnipeg borta med 2–1.

Trots storspel av Filip Gustavsson – 33 räddningar – i Minnesotas mål lyckades Winnipegs Kyle Connor sätta det avgörande målet efter 51 sekunders tilläggstid, i numerärt överläge.

Liam Öhgren, 20 år, gjorde sin första NHL-match i karriären för Minnesota. Det blev inga poäng i protokollet under de drygt elva minuter han fick på isen.

Joel Eriksson Ek fick sitt näsbrott när landsmannen Adam Larsson i Seattle satte en armbåge i ansiktet på honom i andra perioden i lördagens match, en match som Seattle sedan vann på straffar.

I tisdagens match mot St Louis väntas den svenske centern dock vara med igen.