loadingManchester Citys Mateo Kovacic blev tvåmålsskytt i matchen mot Fulham. Foto: Darren Staples/AP/TT
Fotboll

City tillbaka som vinnare – Kovacic tvåmålsskytt

TT

Manchester City är tillbaka på vinnarspåret i Premier League-fotbollen. Mot Fulham blev det seger med 3–2, bland annat tack vare två mål av Mateo Kovacic.

Manchester City har varit den stora giganten i engelsk fotboll de senaste säsongerna, men inför lördagens möte kom Erling Braut Haaland och hans lagkamrater med “bara” oavgjort två matcher i rad i ligaspelet.

Någon perfekt start på matchen blev det inte heller för City. Det var nämligen gästande Fulham som kunde ta ledningen efter 26 minuter. Raul Jimenez stod för ett läckert framspel när han klackade fram bollen till Andreas Pereira som kunde skicka in 1–0.

Mateo Kovacic skulle dock se till att matchen vände. Med dryga halvtimmen spelad kvitterade han för City – och nästan omedelbart i den andra halvleken var det dags igen för kroaten när han satte 2–1.

Pressades av Fulham

I den 82:a minuten kom också 3–1 för City genom inbytte Jeremy Doku – hans första ligamål för säsongen – och det såg ut som att matchen var avgjord.

Fulham hade dock inte gett upp, utan fortsatte pressa hemmalaget och i slutminuterna kom också en reducering till 2–3 genom Rodrigo Muniz, men mer än så blev det inte trots att det fanns lägen för gästerna.

3–2-segern gör att Manchester City behåller sin andraplats i tabellen, en poäng bakom serieledaren Liverpool och på samma poäng som trean Arsenal – som i sin tur vann med 3–1 mot Southampton under eftermiddagen.

Tidigt mål igen

Längre ner i tabellen huserar Brentford, ett lag som hade en närmast otrolig svit genom att i tre matcher i rad ha gjort mål redan i den allra första matchminuten, inför sitt möte med tabelljumbon Wolves.

Nu bröts dock trenden – inte förrän i matchminut två kom nämligen Brentfords 1–0-mål, när Nathan Collins nickade in bollen. Det blev till slut seger för Brentford med 5–3.