Washington Post: Trump sade aldrig “hitta fusket”
Washington Post medger att man felciterade citat som USA:s tidigare president sade i december i ett samtal med en utredare i delstaten Georgia i december. Foto: Eric Baradat/AFP via Getty Images


Tidningen Washington Post har publicerat en rättelse vad gäller citat från USA:s tidigare president Donald Trump.

I en artikel den 9 januari hävdade tidningen att Trump sade till en utredare i december i delstaten Georgia att ”hitta fusket”. En ljudinspelning visar dock att han aldrig sade detta.

”Trump sade aldrig till utredaren att ’hitta fusket’ eller sade till henne att hon skulle bli ’en nationell hjälte’ om hon gjorde det”, skriver Washington Post i en rättelse.

“Samtidigt som jag uppskattar Washington Posts rättelse, vilket omedelbart gör Georgia-häxjakten till en icke-berättelse, så var ursprungsartikeln en bluff, redan från första början”, säger Trump i ett uttalande.

Det är inte första gången som tidningen har hamnat i blåsväder. I början av 2019 hängde flera medier, däribland Washington Post, ut studenten Nick Sandmann som rasist i samband med en demonstration i USA:s huvudstad. Han stämde därefter flera medier, inklusive Washington Post, som förra året gick med på en förlikning.

Sveriges nya satsning inom nationell och internationell nyhetsjournalistik i tryck. Teckna din provprenumeration idag – endast 99kr, avslutas automatiskt – klicka på bilden nedan för mer info: