Fyra gripna i Texas – misstänks för röstfusk
Röster räknas i Denver i Colorado den 3 november 2020. Personerna i bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Chet Strange/AFP via Getty Images


Fyra personer i Texas i USA har gripits misstänkta för röstfusk, meddelar delstatens statsåklagare.

De fyra personerna kommer nu att åtalas efter misstankar om röstfusk under primärvalet 2018 i Medina County.

En av dem, Tomas Ramirez, står åtalad för bland annat organiserat röstfusk och för olagligt innehav av en röstsedel eller ett röstkuvert, enligt News 4 San Antonio.

De övriga är tre kvinnor som också kommer att åtalas för bland annat organiserat röstfusk. Totalt rör det sig om över 100 åtalspunkter som riktas mot de fyra anklagade.

”Röstfusk sker & är en attack på vår valintegritet. Vänstern försöker manipulera amerikaner att tro att det inte existerar och inte är så illa. Mitt kansli kommer att fortsätta att gå i spetsen för att skydda våra val genom att rigoröst utreda och åtala allt röstfusk”, skriver Texas statsåklagare Ken Paxton på Twitter.

I januari greps en kvinna i Texas efter misstankar om omfattande valfusk i samband med det amerikanska presidentvalet i november förra året.

Kvinnan, Raquel Rodriguez, står åtalad på fyra punkter vad gäller valfusk då hon bland annat misstänks för olaglig röstning och att olagligt ha hjälpt personer att poströsta.

I ett undersökande undercover-projekt, som spelades in med dold kamera av Project Veritas, kan man höra henne säga att hon levererade tusentals röster för tiotusentals kronor i betalning. Hon erkände också att hon kunde få fängelse för det hon gjorde. Om hon döms riskerar hon fängelse i upp till 20 år.

Sveriges nya satsning inom nationell och internationell nyhetsjournalistik i tryck. Teckna din provprenumeration idag – endast 99kr, avslutas automatiskt – klicka på bilden nedan för mer info: