loadingLite värme kan få fram både smaker och näringsämnen i en mängd grönsaker, medan stekning kan minska näringen. Foto: Jacqueline Macou
Lite värme kan få fram både smaker och näringsämnen i en mängd grönsaker, medan stekning kan minska näringen. Foto: Jacqueline Macou
Hälsa

Vissa grönsaker är nyttigare tillagade

Devon Andre, www.belmarrahealth.com

Att äta mer grönsaker i olika former är en bra idé. Oavsett om du föredrar dem råa eller tillagade så är de en utmärkt källa till vitaminer, mineraler, fibrer och andra hälsosamma näringsämnen.

Ibland kan det dock göra skillnad om man tillagar dem, och ett näringsrikt livsmedel kan då bli en riktig supergrönsak. I vissa fall kan värme aktivera antioxidanter så att de blir mer lättillgängliga för kroppen. Värmen kan ibland också bryta ner cellväggarna så att näringsämnena blir lättare att smälta och absorbera.

För att få ut det mesta av din kost och få så många hälsosamma näringsämnen som möjligt är här tips på några grönsaker som ger mer näring när de är tillagade.

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingLite värme kan få fram både smaker och näringsämnen i en mängd grönsaker, medan stekning kan minska näringen. Foto: Jacqueline Macou
Lite värme kan få fram både smaker och näringsämnen i en mängd grönsaker, medan stekning kan minska näringen. Foto: Jacqueline Macou
Hälsa

Vissa grönsaker är nyttigare tillagade

Devon Andre, www.belmarrahealth.com

Att äta mer grönsaker i olika former är en bra idé. Oavsett om du föredrar dem råa eller tillagade så är de en utmärkt källa till vitaminer, mineraler, fibrer och andra hälsosamma näringsämnen.

Ibland kan det dock göra skillnad om man tillagar dem, och ett näringsrikt livsmedel kan då bli en riktig supergrönsak. I vissa fall kan värme aktivera antioxidanter så att de blir mer lättillgängliga för kroppen. Värmen kan ibland också bryta ner cellväggarna så att näringsämnena blir lättare att smälta och absorbera.

För att få ut det mesta av din kost och få så många hälsosamma näringsämnen som möjligt är här tips på några grönsaker som ger mer näring när de är tillagade.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024