En vecka före jul råder skolstartskänsla i London när regeringen och parlamentet samlas för första gången efter förra veckans nyval.
– Vi ska få brexit gjort, lovar underhusets nya stora konservativa majoritet.
Ledamöterna samlades på tisdagseftermiddagen med sedvanliga traditioner i form av låtsasstängda dörrar, peruker och ålderdomliga ord i överhuset och en talman som motvilligt dras till sin plats.
Den sistnämnde är Labourveteranen Lindsay Hoyle – nu formellt oberoende – som snabbt återvaldes till den talmanspost han höll i två dagar innan det gamla parlamentet skickades hem i november.
Den riktiga politiken i underhuset dröjer dock till senare i veckan. På torsdag ska drottning Elizabeth II läsa upp regeringens planer och redan på fredag är det sedan dags för ledamöterna att rösta igenom all lagstiftning kopplat till det brittiska utträdesavtalet ur EU.
Glada vinnare
Premiärminister Boris Johnson är redan laddad.
– Det här är ett av de bästa parlament som det här landet någonsin har haft! Ni kanske kan gissa vad det här parlamentet ska ordna? frågar han retoriskt i ett kort framträdande i underhuset.
– Vi ska få brexit gjort! svarar ledamöterna glatt, åtminstone främst från den konservativa sidan.
Labourledaren Jeremy Corbyn är mer återhållsam när han gratulerar Johnson till valsegern och tackar de av sina partikamrater som inte blivit invalda.
– Vårt jobb i Labourpartiet kommer att bli att ställa regeringen till svars och representera våra valkretsar, säger Corbyn, som efter det misslyckade valet för Labour kommer att ersättas som partiledare i början av nästa år.
Lämnar i januari
Om brexitomröstningarna går som förväntat kommer Storbritannien att lämna EU den 31 januari. Då ska i stället förhandlingar inledas om de frihandelsavtal och andra överenskommelser som behövs för att reda ut Storbritanniens framtida relation till EU.
Förhandlingarna behöver vara klara senast den 31 december 2020. Johnsons regering har redan lovat att den övergångsperiod som gäller fram till då inte ska förlängas – och kommer till och med att lagstifta om det.
– Den nya lagen om utträdesavtalet kommer juridiskt att förbjuda regeringen att gå med på en förlängning, säger en regeringstjänsteman i London enligt nyhetsbyrån Reuters.
Det har i sin tur fått EU-företrädare att redan fundera på hur samtalen ska planeras.
– Det betyder att under förhandlingarna måste vi ta itu med de områden där det skulle innebära ett nytt "klippstupsläge" om vi inte når ett avtal under 2020, säger Sabine Weyand, generaldirektör på EU:s handelsdirektorat, på ett seminarium i Bryssel.
(Wiktor Nummelin/TT)