Tio enkla sätt att balansera qi
Traditionell kinesisk medicin


Att hålla qi i balans är viktigt för vårt välbefinnande. Nedan följer tio enkla saker som kan hjälpa dig att balansera ditt qi

1. Andas genom näsan

Ja, det är faktiskt en bra början. Att andas genom näsan ökar intaget av kväveoxid.

Kväveoxid får dina blodkärl att vidgas och slappna av och därmed öppnas artärerna upp. Det sänker blodtrycket, ger bättre blodflöde till hjärtat och andra vitala organ. För att få veta mer om hälsovinsterna med kväveoxid klicka här.

2. Rensa ut hemma och på arbetsplatsen

Det kommer att minska din stressnivå och öka din effektivitet hemma och på jobbet.

Att organisera barnens utrymmen ger dem goda möjligheter att bli mer produktiva.

Feng shui är en gammal kinesisk konstart för placering och utrymme. I västerländska termer innebär det att rensa och organisera ditt hem. Enligt feng shui blockerar ett rörigt hem energiflödet. I kinesisk medicin kan blockerad energi leda både till känslomässig och fysisk smärta.

3. Prova på yoga

Yoga är populärt och det finns många kurser och litteratur i olika svårighetsgrader. Börja enkelt.

4. Ge upp perfektionismen

Du behöver inte vara perfekt. Sätt en realistisk standard för dig själv.

5. Be om hjälp

Fråga innan det verkligen behövs så finns den där när behovet uppstår.

6. Lär dig att säga nej

Du kan inte ta ansvar för allt och alla.

7. Få tillräckligt med sömn och vila

Om du är utvilad och avslappnad har du mer energi för att ta itu med livets krav.

8. Ät mat som är rik på essentiella fettsyror

Vissa omega-3 och omega-6 fetter måste vi få i oss via maten.

*Det finns rikligt med omega-3 fettsyror i fet fisk som lax, makrill, sill och sardiner, och även i vissa alger, rapsolja och valnötter. Omega-6 finns framförallt i matoljor som majsolja, solrosolja, sojaolja, rapsolja, sesamolja och sesamfrö.

9. Om du har en partner

Om du är gift eller har en partner så se till att prioritera och hitta tid till att umgås bara ni två en stund varje vecka.

10. Testa akupunktur

Och naturligtvis är akupunktur alltid ett bra sätt att balansera qi.

* Källa Livsmedelsverket

Jennifer Dubowsky, LAc, är en licensierad akupunktör med praktik i centrala Chicago, Illinois, sedan 2002. Dubowsky fick sin kandidatexamen i kinesiologi från University of Illinois i Chicago och sin magisterexamen i orientalisk medicin från Southwest Acupuncture College i Boulder, Colorado. Under sina studier avslutade hon en praktik på Sino-Japanese Friendship Hospital i Peking, Kina. Dubowsky har forskat och skrivit artiklar om kinesisk medicin och hållit föredrag om ämnet. Hon har en populär blogg om hälsa och kinesisk medicin på Acupuncture Blog Chicago. Äventyr i kinesisk medicin är hennes första bok. Du kan hitta henne på www.tcm007.com .

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.