Burmas politiska ledare Aung San Suu Kyi förnekar etnisk rensning av landets muslimska minoritet rohingya.
– Jag tror att etnisk rensning är ett för starkt uttryck för att beskriva vad som händer, säger hon till BBC.
Aung San Suu Kyis regering har internationellt fått skarp kritik för behandlingen av muslimerna, som ses som olagliga invandrare från Bangladesh.
FN:s råd för mänskliga rättigheter har beslutat att inleda en utredning om anklagelserna om tortyr, mord och våldtäkt, som enligt uppgifterna ska ha begåtts av militären.
Aung San Suu Kyi säger till BBC att det finns "mycket fiendskap" i delstaten Rakhine, där mer än en miljon rohingya bor.
– Det handlar om personer på olika sidor av en klyfta, och den klyftan försöker vi stänga. Så gott det går och utan att bredda den ytterligare, säger hon i den tv-sända intervjun.
Burma har inlett en egen utredning om de möjliga brotten i Rahkine. Landet har gett tidigare FN-chefen Kofi Annan i uppdrag att leda en grupp som ska arbeta för att få ett slut på splittringen mellan buddhister och muslimer.
Nästan 75 000 rohingya har flytt till Bangladesh sedan militären inledde sin insats i norra Rahkine.
Personer som har flytt har berättat för FN att soldater har avrättat barn framför deras mödrar, för att terrorisera minoriteten.
– Om de kommer tillbaka kommer de att vara säkra, säger Suu Kyi i intervjun, och lägger till att de som har flytt är välkomna tillbaka.
(TT-AFP)