Polisen grep utländsk liga – misstänks för stölder och inbrott
En utländsk liga bestående av tolv personer greps natten till tisdagen misstänkta för stölder och inbrott. Foto: Epoch Times-arkivbild


En utländsk liga bestående av tolv personer greps av polisen natten till tisdagen misstänkta för stölder och inbrott runt om i Hälsingland. Det uppger polisen på sin hemsida.

Det var efter ett tips från allmänheten som flera polispatruller sattes in i jakten på fyra misstänkta fordon i Bollnäs. I Enviken i Dalarna lyckades polisen få stopp på fordonen, enligt Tidningen Härjedalen. Gripandet gick dock lugnt tillväga.

”Det är mycket gods”

I bilarna återfanns diverse stöldgods som man misstänker kommer från inbrott i sommarstugor och andra bostadshus. Samtliga fordon, två minibussar och två personbilar, har beslagtagits, och polisen genomför en teknisk undersökning.

De tolv misstänkta personerna har anhållits av åklagare vid Åklagarkammaren i Gävle. Polisen har inlett förhör med några av de misstänkta. Det tar dock tid eftersom man försöker få fram advokater och tolkar.

Polisen har inte uppgett vad det är för typ av stöldgods som man har hittat i fordonen. Men man skriver dock på sin hemsida ”att man kan konstatera att det är mycket gods och en viss del av godset tyder på att komma från fritidsfastigheter”.

Stölderna och inbrotten har mestadels skett runt om i Hälsingland och angränsande län.

Omfattande utredningsarbete

Polisen har nu ett ganska omfattande utredningsarbete som väntar.

– Just nu är det ganska rörigt. Det blir ett stort pussel med att hålla förhör och koordinera den här utredningen, säger Linda Winge, polisbefäl vid Regionledningscentralen, till Tidningen Härjedalen.

Man kommer också att lägga ned stora resurser för att spåra stöldgodset till anmälningar om stölder och inbrott.

Samtidigt uppmanar polisen allmänheten att se över sina sommarhus och bostäder i Hälsingland och Alfta och Ovanåker i Gävleborg. Har man nyligen haft inbrott kan man kontakta polisen på telefon 114 14 eller via mejl.

På torsdagen ämnar polisen höra alla misstänkta med hjälp av tolk. Man ska också försöka fastställa personernas identitet för att se vilket land de kommer ifrån.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.