Operan framför spektakel

Teater: Familjeföreställning

Station Illusion av Unga på Operan på Kungliga Operan i november. På bilden: Sabine Novel, Leif Aruhn-Solén och Helgi Reynisson. Foto: Kungliga Operan/Markus Gårder


Kungliga Operan framför den skämtsamma familjeföreställningen Station Illusion. Det är ett allkonstverk i barockens anda med teater, musik, dans och commedia dell’arte.

Station Illusion hade urpremiär vid Kungliga Operan i Stockholm i slutet av oktober. När Epoch Times såg föreställningen var Operans lilla scen Rotundan fylld med mellanstadiebarn och åskådare i olika åldrar. I det runda och nedsläckta rummet satt publiken på kuddar på golvet och inväntade nyfiket vad som skulle ske. Kulisserna och scenografin skapade en illusion av att sitta på ett trehundra år gammalt torg. Sakta men säkert vaknade torget till liv och in tågade musikerna, en efter en, och fyllde rummet med välljudande barocktoner.

Station Illusion består av korta scener som avlöser varandra. Det som är i fokus är det lekfulla, humorn och kärleken till konsten. Föreställningen har sina rötter i 1600-talets scenkonst där olika konstnärliga uttryck blandas friskt. För koreografi, regi och scenografi står Karin Modigh, som också sammanställt musiken från verk av de franska barocktonsättarna Jean-Baptiste Lully och Marc-Antoine Charpentier.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!