loadingFoto: Rosewood hotels
Foto: Rosewood hotels
Weekend Nr 13 vecka 13 2024

Lägg ägg!

Redaktionen

Påskpyssel vid spisen, där även de som är noviser kan ha behållning. Det blir faktiskt väldigt gott, mycket tack vare användningen av färska ägg i pastadegen. Dessa anskaffar du naturligtvis på en lokal ekologisk bondgård … och därmed pasta!


HEMMAGJORD RAVIOLI FYLLD MED KRÄMIG RICOTTA OCH SPENAT
Receptet är för fyra personer. Beräknad tid: 1 tim 30 min

Om: Att knäcka ägg

Knäck äggen på rätt sätt – och undvik att bli knäckt! Ett vedertaget sätt att knäcka ägg är att ta ägget och knäcka det mot en stålkant. Men när du knäcker ägg på det sättet trycks äggskalet inåt, vilket gör att det också lätt följer med skaldelar när du häller ut ägget i skålen.

Prova i stället att knäcka ägget mot en plan yta som du har nära till hands (precis, vi tänkte också på diskbänken). Knacka ägget försiktigt en gång mot ytan, och håll sedan ägget över en skål.

Tryck tummarna lätt i springan och dra försiktigt isär de två delarna. Nu kommer ägget glida ur lätt, utan att skalbitar medföljer. 

Visste du redan ovanstående? Tänk då på att det kan finnas ungtuppar i farmar- och kökslaget.

Feedback

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingFoto: Rosewood hotels
Foto: Rosewood hotels
Weekend Nr 13 vecka 13 2024

Lägg ägg!

Redaktionen

Påskpyssel vid spisen, där även de som är noviser kan ha behållning. Det blir faktiskt väldigt gott, mycket tack vare användningen av färska ägg i pastadegen. Dessa anskaffar du naturligtvis på en lokal ekologisk bondgård … och därmed pasta!


HEMMAGJORD RAVIOLI FYLLD MED KRÄMIG RICOTTA OCH SPENAT
Receptet är för fyra personer. Beräknad tid: 1 tim 30 min

Om: Att knäcka ägg

Knäck äggen på rätt sätt – och undvik att bli knäckt! Ett vedertaget sätt att knäcka ägg är att ta ägget och knäcka det mot en stålkant. Men när du knäcker ägg på det sättet trycks äggskalet inåt, vilket gör att det också lätt följer med skaldelar när du häller ut ägget i skålen.

Prova i stället att knäcka ägget mot en plan yta som du har nära till hands (precis, vi tänkte också på diskbänken). Knacka ägget försiktigt en gång mot ytan, och håll sedan ägget över en skål.

Tryck tummarna lätt i springan och dra försiktigt isär de två delarna. Nu kommer ägget glida ur lätt, utan att skalbitar medföljer. 

Visste du redan ovanstående? Tänk då på att det kan finnas ungtuppar i farmar- och kökslaget.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2025