Krönika: Hitta eleganta sommarskor – Del 14

Manlighet: Den moderne mannen

Den klassiska loafern – ett måste till sommaren för den elegante mannen. Foto: Shutterstock


Del 14. (Läs del 3 här)

I denna artikelserie utforskar vi den traditionella mansrollen och hur den speglar sig i det moderna samhället. I den här delen sätter vi pricken över i och pratar om sommarens elegantaste skor.


Under alla år som jag intresserat mig för elegant klädsel så har valet av skor ständigt varit en utmaning. Anledningen till detta är att jag sökt efter en kombination av det som är traditionellt elegant och samtidigt visar upp min personliga stil utan att det stjäl för mycket fokus från helheten. Det är förvånansvärt mycket svårare än jag föreställde mig. Det som var traditionellt kändes alltid tråkigt och slutade med att jag sålde skorna. När jag ville ta ut svängarna så blev det gärna lite för mycket färg och jag valde att i stället måla om alla paren i svart. Det har helt enkelt varit en utmaning.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!