Att uppleva ett helt liv

Båten får representera det sorgliga, men ändå vackra, i tidens gång. Trots att den är trasig skänker den mig glädje varje gång jag ser den. Foto: Anton Nilsson


För att uppskatta livet krävs det att vi är uppmärksamma på och förstår glädjen i dess olika skeenden. Vad innebär det att vara barn, ungdom, vuxen eller äldre och hur finner vi glädje i dessa olika perioder?

En sommardag för ett antal år sedan hade jag en elev som tittade på mig och sa: Anton, det här är första gången jag upplever ett helt år.

Efteråt följde en diskussion om vad ett år är. Hur årstiderna följer på varandra, vad som utmärker varje årstid och hur lätt det är att slarva bort tiden genom att mest befinna sig inomhus eller helt enkelt inte vara uppmärksam.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!