Krönika: Den benvita linnekostymen - Del 13

Manlighet: Den moderne mannen

Roger Moore var en av de bäst klädda klassiska herrarna. Här ses han strax norr om Paris den 16 augusti 1984, på Chantilly Chateaux. Foto: Pierre VerdyAFP via Getty Images


Del 13 (Läs del 12 här)

I denna artikelserie utforskar vi tillsammans den traditionella mansrollen och hur den speglar sig i det moderna samhället. Denna gång går vi på djupet med sommarens elegantaste plagg, den benvita linnekostymen.


Maj månad har lidit mot sitt slut och det är onekligen så att den svenska sommaren är på gång med stormsteg. Vi har ju något av ett lynnigt klimat här uppe i norra Europa där vi under senaste veckan har sett dagstemperaturer på både 10 och 25 grader, vilket gör det svårt att klä sig rätt. I min värld innebär dock sommarens intåg alltid att det är dags att leta fram de lättare plaggen och hellre lägga lager på lager än känna sig instängd i ullkostymen, vilken vi ändå använder resten av året. Sommaren är linnetygets högtid och det är en tid att fira för oss här i Norden eftersom vi har så få månader som vi kan nyttja detta fantastiska tyg.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!