Ipsos: SD får ny rekordnotering – jämnstora med S
Sverigedemokraterna går starkt framåt i opinionen och är nu jämnstora med Socialdemokraterna. Foto: Susanne W Lamm/Epoch Times-arkivbild


Sverigedemokraterna får ett rekordstort stöd i opinionen. Partiet är nu jämnstora med Socialdemokraterna. Det visar en undersökning som Ipsos har gjort på uppdrag av DN.

SD får 25 procent i den nya mätningen, vilket är en ökning med två procentenheter. S ökar också lite grann och hamnar också på 25 procent.

– Det är inga dramatiska förändringar sedan förra månaden men resultaten befäster ett nytt läge, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Ipsos, till tidningen.

Moderaterna landar på 17 procent. Vänsterpartiet tappar två procentenheter och har nu 8 procent av väljarnas stöd. Liberalerna går också bakåt och ligger nu under riksdagsspärren med 3 procent.

1 551 personer deltog i undersökningen som genomfördes mellan den 11 och 24 november. Frågan som ställdes var: ”Om det var val till riksdagen i dag, vilket parti skulle du då rösta på?”

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.

Fakta

Undersökningen

SD: 25 (23)

S: 25 (24)

M: 17 (16)

C: 8 (8)

V: 8 (10)

KD: 7 (8)

MP: 5 (5)

L: 3 (4)

Övriga: 2 (2)

Källa: DN