Hundratals söker efter saknad 17-åring
Polisen spärrade på tisdagen av ett skogsområde utanför Uddevalla, om fynden som gjorts där har med försvinnandet att göra är dock ännu oklart. Foto: Adam Ihse/TT


Sökandet efter den försvunna 17-åriga flickan i Uddevalla har i dag tagits upp igen i stor skala. Polis och hundratals frivilliga letar efter flickan, som misstänks ha blivit mördad.

– Hon är fortfarande inte anträffad, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

Flickan sågs senast i centrala Uddevalla för en vecka sedan och har varit anmäld försvunnen sedan i helgen. På tisdagen greps och anhölls en man i hennes närhet, misstänkt för mord alternativt dråp. Han nekar till brott.

Flickan har dock fortfarande inte hittats.

– Det har såvitt jag vet inte hänt något nytt under natten, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

– Men sökandet fortsätter i dag.

Polisens sökande riktade på tisdagskvällen in sig på ett nytt område, i Ljungskiletrakten strax söder om Uddevalla. Utöver polisen deltar ett stort antal frivilliga från både Missing People och Fikk i sökinsatsen, som även fortsätter på andra platser i Uddevalla.

– Vi räknar med ett par hundra frivilliga under dagen och fortsätter i området runt bostaden, säger Peder Schillerström Bruun på organisationen Fikk.

– Dessutom kör ju Missing People sin insats parallellt med vår.

Flera fynd har gjorts, bland annat en jacka som ska likna den som 17-åringen tros ha haft på sig vid försvinnandet. Enligt polisen är det dock för tidigt att uttala sig om huruvida fynden har med fallet att göra.

– Vi hittade skor och ett par glasögon i måndags kväll, som vi genast larmade polisen om. I går hittade vi även en mörk kappa som passar in på beskrivningen, säger Peder Schillerström Bruun.

(Jens Bornemann/TT)