Tonåring rånades av gäng – fick örat avskuret
En 18-årig kille fick örat avskuret vid en rån i Göteborg natten mot onsdagen. Foto: Epoch Times-arkivbild


En 18-årig man blev sent på tisdagskvällen rånad av ett gäng bestående av tio personer i Landala i centrala Göteborg, rapporterar GP.

Det var vid 23-tiden som polisen fick larm om ett rån. Den unge mannen blev rånad i ett garage. Han ska ha blivit av med allting utom sina kalsonger och fått delar eller hela örat avskuret.

– Det här rånet sticker definitivt ut som extra fult, säger Morten Gunneng, befäl vid polisen i region Väst, till tidningen.

Polisen förde mannen till sjukhus. Samtidigt har man sökt efter de misstänkta och på torsdagsmorgonen har fortfarande ingen gripits.

Göteborg har den senaste tiden drabbats av flera uppmärksammade rån. Den 20 oktober rånade tre män en man på jacka, plånbok och mobiltelefon i centrala Göteborg. I samband med rånet knivhöggs han i ryggen och fick föras med skador till sjukhuset.

I juli blev två personer rånade vid Hjalmar Brantingsplatsen. Ett av offren, en 18-årig kille, avled efter att ha blivit knivhuggen i bröstet.

De senaste fem åren har personrån i Göteborg ökat med drygt en tredjedel. Från januari fram till september i år har 713 personrån anmälts, rapporterade P4 Göteborg för en månad sedan.

– Man ska komma ihåg att detta är brott som kränker integriteten väldigt mycket för de som blir utsatta, så det är ett bekymmer, säger Erik Nord, chef för polisområde Storgöteborg, till radion.

Enligt honom sker de flesta personrånen i centrum och i nordost.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.