loadingPittsburghs Patric Hörnqvist sätter pucken bakom Braden Holtby i Washingtons mål. Foto: Gene J. Puskar/AP/TT
Sport

Hörnqvist tog Pittsburgh till semi

Epoch Times

Pittsburghs Patric Hörnqvist gjorde 2-0-målet i den sista kvartsfinalmatchen mot Washington i NHL-slutspelet, och tog sitt lag vidare till semifinal.

Hörnqvists mål, hans fjärde i slutspelet, kom drygt fyra minuter in i den tredje perioden efter en assist från Justin Schultz.

Pittsburgh är regerande Stanley Cup-mästare, och Hörnqvist var före matchen optimistisk och hoppades på seger.

– Vi har inte spelat vårt bästa de senaste två matcherna, och det vet vi allihop. Vi måste komma ut som ett nytt lag och spela på rätt sätt och verkligen ha roligt där ute. Det kommer att bli en kul match.

Mike Sullivan, Pittsburghs tränare, hyllar sina spelare efter matchen.

– Killarna är som bäst när det gäller. Det här kan ha varit den bästa matchen vi har spelat i slutspelet hittills, säger han till nhl.com.
Pittsburghs första mål i bortamatchen gjordes i andra perioden av Bryan Rust, med assist från Jake Guenzel och lagkaptenen Sidney Crosby.

– Det här var en av de bättre matcher vi har spelat. Det var rätt tidpunkt att spela den, säger Crosby efter matchen.

Pittsburghs målvakt Marc-André Fleury räddade alla 29 skott på mål under matchen. Washingtons Braden Holtby räddade 26 av 28. Båda målvakterna utsågs till matchens stjärnor, tillsammans med Bryan Rust.

Pittsburgh kommer att möta Ottawa i semifinalerna, som också avgörs i bäst av sju. Ottawa vann tidigare i veckan sin kvartsfinalserie mot New York Rangers med 4-2 i matcher.

Washington är utslaget ur slutspelet.

Edmonton möter Anaheim under natten i den sista och avgörande kvartsfinalen. Det lag som vinner den matchen kommer att möta Nashville i semifinalen.