För elva år sedan tog elingenjören Guo Jufeng adjö till fru och son i Kina inför en affärsresa till Tyskland. Han insåg det inte just då, men det skulle bli början på ett nytt liv för honom – och slutet på åratal av skräck.
Guo tillbringade år efter år i kinesiska arbetsläger, där han utsattes för fruktansvärd tortyr.
Innan 2008 hade Guo kidnappats av polisen fyra gånger och hade tillbringat 454 dagar i tre olika arbetsläger, enligt NTD Television.
– Jag blev torterad på fler än 20 olika sätt. Polisen förde till och med en elektrisk batong över min nacke i över 5 timmar och vilket ledde till brännskador över hela nacken, sade Guo till NTD Television i en intervju från 2014.
– Dessutom tvingades jag utföra tvångsarbete i lägret; jag fick skörda grönsaker, flytta golvblock, bryta sten och producera dioder. Dioderna vägde över 130 kilo. Vi arbetade i över 16 timmar varje dag, hela tiden, förutom när vi åt och sov.
Under totalt sett en månads tid hölls Guo i ett litet rum där han knappt hade tillräckligt med utrymme till att röra sig då hans armar var handfängslade mot väggen. När han skulle sova var han tvungen att använda en sko som kudde.
– Fångvaktaren hade dörren öppen till och med i januari. I nordöstra Kina är det minus 20 grader på vintern. De försökte frysa ner mig med iskall vind och snö, sade Guo.
Men Guo hade inte begått några brott för att motivera detta straff.
Guo skickades till arbetslägren på grund av att han utövade en andlig qigong- och meditationsmetod kallad Falun Dafa, även känd som Falun Gong. Qigongmetoden består av fem mjuka meditativa övningar samt undervisning om de tre principerna sanning, godhet och tålamod.
Ingenjören hade kommit i kontakt med Falun Dafa 1995, när han var en 22-årig högskolestudent. Qigongmetoden blev snabbt populär i Kina under 1990-talet då den var gratis att lära sig, hade stora hälsofördelar och var ett sätt för kineser att åter komma i kontakt med sitt kulturella arv och sina traditionella trosbegrepp, enligt Falun Dafa Information Center.
Falun Dafa hade blivit en livsstil för Guo när det kinesiska kommunistpartiet bestämde sig för att förbjuda qigongmetoden 1999 och lanserade en nationell förföljelse mot utövare, vilket ofta tvingade dem att ge upp sin tro.
Guo vägrade dock att ge upp sin tro, oavsett hur brutal förföljelsen var.
Den sista gången Guo släpptes från arbetslägret var efter en 24 dagar lång hungerstrejk.
Guos flickvän hade under denna tid varit under press för att bryta sin relation med honom, men hon höll fast vid honom och de gifte sig 2004. Tre år senare fick de en son.
Det var vid den tiden som Guo hittade ett nytt jobb. 2008 skickade företaget honom på affärsresa till Tyskland.
Förföljelsen av utövare var under den tiden svår.
– Det var när förföljelsen av Falun Gong toppade, före OS i Peking, sade Guo, enligt Minghui.org.
Guo anlände till Tyskland och efter mycket tänkande bestämde han sig för att stanna och ansöka om asyl för att undvika ytterligare förföljelse.
Guo hade nu friheten att utöva sin tro, och förföljelsens tyngd hade lyfts från hans axlar. I juni 2009 återförenades han med sin familj på Frankfurt International Airport.
Han stod dock inför ett nytt problem; han var nu tvungen att försörja sig i ett land där han inte talade språket och där hans kvalifikationer inte erkändes.
– Det var väldigt uppenbart för mig att det att lära sig tyska var det första steget till att hitta ett bra jobb, sade Guo, enligt Minghui.org.
För att försörja sig själv och sin familj arbetade Guo som elektriker, brevbärare och vid ett transportföretag. Han var fast besluten att slutföra sina tyska språkstudier och att hitta ett arbete som elingenjör, för att fortsätta där han lämnade.
– Jag var tvungen att uthärda samtidigt som jag ville behålla ett fridsamt och rationellt sinnestillstånd. Det var inte lätt då jag mötte många bakslag på vägen, sade Guo.
Att utöva Falun Dafa hjälpte honom att hålla sig fokuserad under denna svåra tid.
– Varje gång jag hade avslutat Dafas sittande meditation var mitt sinne väldigt lugnt och alla mina bekymmer hade försvunnit. Dessutom var jag fylld av positiv energi och jag återhämtade mig snabbt från vilken utmattningskänsla jag än hade, sade Guo.
Slutligen, efter fem års hårt arbete, anställdes Guo av ett multinationellt företag i Tyskland som certifierad elingenjör.
Guos berättelse om att ha överlevt tortyr och sedan åter byggt upp ett nytt liv i ett främmande land blev känt i samhället där han bodde.
– Jag har haft tur som har bosatt mig i Tyskland, där jag kan göra mina qigongövningar och tänka fritt, sade Guo i ett tv-program som sändes av WDR i september 2014, enligt Minghui.org.
Flera tyska medier har sedan dess berättat Guos historia.
Men han glömde aldrig sina vänner i Kina som fortfarande lider. Minst 20 av hans vänner och bekanta som också utövade Falun Gong har dött på grund av förföljelsen, enligt NTD Television.
Genom att dela sin historia fortsätter Guo att verka för att öka medvetenheten om förföljelsen i Europa och runt om i världen, som sker i Kina.
En mungo omringad av fyra lejon – det borde vara en lätt match
Den här förföljelsen har pågått i 19 år – känner du till den?