I dag gör Turkiet ett politiskt vägväl. Ett ja i folkomröstningen betyder mer makt till presidentposten och att Recep Tayyip Erdogan kan omväljas i tolv år till.
Om den föreslagna grundlagsändringen godkänns skulle det innebära ett kraftigt utökande av presidentens befogenheter. Bedömare har beskrivit det som den största politiska förändringen sedan den turkiska republikens grundande 1923.
Om grundlagen ändras kan Erdogan ställa upp i ytterligare två val, vilket innebär att han kan sitta kvar till 2029 om han vinner 2019 och 2024.
Anhängare till en förändring hävdar att det kommer att leda till stabilitet i Turkiet, medan motståndarna tror att det skulle göra presidenten enväldig.
Folkomröstningen hålls under det undantagstillstånd som infördes efter kuppförsöket i somras. Sedan dess har det skett en enorm utrensning inom offentlig förvaltning, polis, militär, rättsväsende, skolor och universitet och bland medieorganisationer.
Turkiet har också drabbats av flera dåd som utförts av terrorrörelsen IS samtidigt som PKK fortsatt att genomföra attacker efter de kollapsade fredssamtalen 2015.
Runt 55 miljoner av Turkiets runt 80 miljoner invånare är röstberättigade. De första av landets 167 140 vallokaler öppnar klockan sex svensk tid och stänger klockan 16 svensk tid. Turkar bosatta utomlands har redan lagt sina röster.
(TT)