loadingAntioxidantrika livsmedel som blåbär, citrusfrukter, gröna bladgrönsaker och nötter stödjer levern på många sätt. Foto: (V) Ash Edmonds, (H) Alina Karpenko
Antioxidantrika livsmedel som blåbär, citrusfrukter, gröna bladgrönsaker och nötter stödjer levern på många sätt. Foto: (V) Ash Edmonds, (H) Alina Karpenko
Mat

De 9 bästa livsmedlen som förbättrar din leverhälsa

Lisa Richards

Även om många inte är kanske inte tänkt på det, så fungerar faktiskt mat som medicin. Så ett av de bästa sätten att läka kroppen är genom en näringsrik kost. Och eftersom levern har ett mycket viktigt ansvar för att processa det man äter, så är det fullkomligt logiskt att äta mat som stödjer leverhälsan.

Att ta hand om sin lever är särskilt viktigt när man har obalanser i mag-tarmsystemet. Levern måste filtrera, processa och bryta ner skadliga ämnen i maten som vi äter, såväl som gifter som skapas i tarmen genom jäst- eller bakterieöverväxt. Alkohol, droger och miljöföroreningar påverkar också levern och gör den ineffektiv och slö.

Som tur är finns det mycket mat som kan skydda levern och hjälpa den att fungera på bästa sätt genom att stimulera produktionen av glukos och galla. Mat som är rik på antioxidanter skyddar också levern från att skadas av fria radikaler, samtidigt som andra växtbaserade livsmedel kan hjälpa till att rena levern genom att öka dess förmåga att rensa ut gifter från kroppen.

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingAntioxidantrika livsmedel som blåbär, citrusfrukter, gröna bladgrönsaker och nötter stödjer levern på många sätt. Foto: (V) Ash Edmonds, (H) Alina Karpenko
Antioxidantrika livsmedel som blåbär, citrusfrukter, gröna bladgrönsaker och nötter stödjer levern på många sätt. Foto: (V) Ash Edmonds, (H) Alina Karpenko
Mat

De 9 bästa livsmedlen som förbättrar din leverhälsa

Lisa Richards

Även om många inte är kanske inte tänkt på det, så fungerar faktiskt mat som medicin. Så ett av de bästa sätten att läka kroppen är genom en näringsrik kost. Och eftersom levern har ett mycket viktigt ansvar för att processa det man äter, så är det fullkomligt logiskt att äta mat som stödjer leverhälsan.

Att ta hand om sin lever är särskilt viktigt när man har obalanser i mag-tarmsystemet. Levern måste filtrera, processa och bryta ner skadliga ämnen i maten som vi äter, såväl som gifter som skapas i tarmen genom jäst- eller bakterieöverväxt. Alkohol, droger och miljöföroreningar påverkar också levern och gör den ineffektiv och slö.

Som tur är finns det mycket mat som kan skydda levern och hjälpa den att fungera på bästa sätt genom att stimulera produktionen av glukos och galla. Mat som är rik på antioxidanter skyddar också levern från att skadas av fria radikaler, samtidigt som andra växtbaserade livsmedel kan hjälpa till att rena levern genom att öka dess förmåga att rensa ut gifter från kroppen.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024