Chefsåklagare i West Virginia stämmer Biden administrationen
West Virginias chefsåklagare Patrick Morrisey. Foto: Patrick Smith/Getty Images


Delstaten West Virginias chefsåklagare Patrick Morrisey stämmer Bidenadministrationen. Han menar att den nuvarande migrationspolitiken bidrar till att den dödliga drogen fentanyl kommer in i USA.

“Jag har lämnat in en stämningsansökan mot Bidenadministrationen för att stoppa den förödande migrationspolitiken, som underlättar smuggling av fentanyl in i vårt land”, skriver Morrisey i ett inlägg på Twitter.

”Öppna gränser-politik leder inte bara till en stor andel utlänningar utan dokument; det leder till många drogrelaterade dödsfall.”

I stämningsansökan anklagas Alejandro Mayorkas, minister för inrikessäkerhet, för att ha stoppat gränssäkerhetsprogrammet Migrant Protection Protocols (MPP).

Morrisey menar att Mayorkas beslut har lett till att fentanyl smugglas in via sydvästra gränsen och att det har lett till drogberoende och dödsfall.

– När det gäller migrationsfrågor handlar det inte bara om att stoppa utlänningar utan dokument från att komma in via gränsen. Det är också av vikt att vara vaksam på narkotikahandeln som påverkar varje delstat i USA, sade Morrisey till Fox News.

Han säger att West Virginia påpekade problemen för Bidenadministrationen för två månader sedan men att man inte har fått något svar.

– Gränsen är mer uppluckrad än någonsin. Inför sådan tystnad och passivitet, och på grund av att så många liv står på spel, är en juridisk process den enda utvägen kvar för West Virginia, säger Morrisey i ett uttalande.

Federala agenter vid den södra gränsen i El Paso i Texas säger att fentanylbeslagtag har ökat med 4 000 procent de senaste tre åren, enligt NBC News.

 

Vill du läsa en politiskt oberoende (på riktigt) nyhetstidning med ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter? Just nu, tidsbegränsat sommarerbjudande, endast 1 krona (99kr normalt) första månaden – ingen bindning – säg upp enkelt när du vill via mejl eller telefon. Förnyas automatiskt för 99 kr/mån tills du väljer att säga upp. Du riskerar inte mer än första kronan. Klicka här för att starta din provprenumeration nu!