Fadu föddes i Kina, men blev snart tvungen att flytta. Hennes liv blev inte som för de flesta. Tillsammans med sin mamma har hon rest till 40 länder för att berätta sin historia. Genom pappersblommorna får människor över hela världen ge en tanke för fred och vänskap med barn som inte har det lika bra.
Redan som 3-åring var Fadu intresserad av att prova det som mamma brukade hålla på med. På bilden hjälper hennes mamma, Jane Dai, henne med hur hon kan göra en meditationsövning.
Positionen när benen är korsade och båda fotsulorna pekar uppåt kallas dubbel lotusposition, vilket syftar på den traditionella lotusblomman.
Barns kroppar är lättböjliga och små pojkar och flickor brukar ha lätt att sitta i den här positionen. Fördelarna med positionen är att den har en jordande och lugnande effekt på kropp och sinne, särskilt när det gäller känslor.
Jane och hennes man utövade båda en qigong- och meditationsmetod som heter Falun Gong, men också kallas Falun Dafa. Det är en traditionell metod för självförbättring med fem mjuka övningar och där man använder sanning, godhet och tålamod som ledord i livet. Metoden började läras ut i Kina 1992 och utövas nu över hela världen.
En tragisk vändning
Tragiskt nog uppfattade några individer i Kinas ledning Falun Gongs snabba spridning som ett hot mot den kinesiska regimens maktfullkomliga styre. De mobiliserade därför alla nivåer av kommunistpartiet, polisen och nationell media för att förfölja och svartmåla den populära metoden, som uppskattades ha 100 miljoner utövare i Kina 1999.
Det är ingen hemlighet att Kinas historia när det gäller mänskliga rättigheter är under all kritik, men förföljelsen av Falun Gong – som även omfattar att utövare dödas för sina organ – är en form av ondska som inte har setts i världen tidigare.
Fadus pappa, Chen Chengyong, var en vänlig och ärlig man som levde efter Falun Gongs principer: sanning, godhet och tålamod. När Fadu bara var nio månader gammal blev han misshandlad till döds av den kinesiska regimen för att han talade för Falun Gongs sak.
När Fadus pappa hade mördats flydde Jane med sin dotter och fick en fristad i Australien.
Ett nytt liv
När Jane hade landat och tagit hand om såren från förlusten började hon fundera på lotusblomman och dess symbolik. Den är en välkänd och gammal symbol i den österländska historian. Hon tänkte på hur lotusblomman växer upp ur den gyttjiga botten och blommar så vackert ovanför vattenytan – obefläckad och alldeles ren.
Jane startade därefter ett projekt som hon kallar för ”Petals of Peace”, Blomblad för fred. Målet är att föra Fadus berättelse vidare och sprida medvetenhet om förföljelsen som miljontals Falun Gong-utövare fortfarande är utsatta för i Kina idag.
Jane och Fadu har rest till över 40 länder, och så långt bort som till Sydafrika, för att berätta sin historia för föreningar, regeringar och olika grupper i samhället.
Petals of Peace är för alla åldrar och är populärt bland barn, som får lära sig att vika lotusblommor ”som en handling för fred och vänskap med barn som inte har det lika bra”.
Projektet drivs av frivilliga över hela världen som håller workshops i skolor, på festivaler och vid aktiviteter i samhället.
Initiativet växer och blommar fortfarande. För mer information om Petals of Peace se webbsidan eller Facebook-sidan. På webbsidan finns också instruktioner för hur man viker lotusblommorna.
I videon kan du se mer av Jane och Fadu och deras projekt med lotusblommor för fred.
Hjälp oss att driva tidningen vidare!
En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.