Naturfotografen: Därför är naturen så viktig för barnen

Clyde Butcher fotograferar i nationalparken Everglades. Foto: Med tillstånd av Clyde Butcher


Den prisbelönte naturfotografen Clyde Butcher är mest känd för sina slående svartvita bilder av Floridas nationalpark Everglades. I en intervju med Epoch Times berättar han om vikten av att uppmuntra barn att vara i naturen.

Den amerikanske fotografen Clyde Butcher föddes 1942 i Kansas City i Missouri och är känd för sina bilder på Floridas naturliv. Tidigare fotograferade han i färg, men bytte till svartvitt efter att hans son hade dött.

Butcher är en stark förespråkare av att återställa och bevara naturen och använder sina bilder för att väcka människors medvetenhet om naturens skönheten. Han berättar att han som barn tillbringade mycket tid i naturen och att han fick sin första kamera när han var åtta år.

– Den fick följa med på mina utflykter, säger han.

"En läkande essens"

Epoch Times: Vad tycker du mest om med att vara i naturen?

Clyde Butcher: Det finns en läkande essens i naturen. När jag går ut dit så kommer jag tillbaka som en mycket bättre människa. Jag vet inte hur naturen gör det, men det är ett vanligt svar hos nästan alla som jag har pratat med.

När jag går ut dit så kommer jag tillbaka som en mycket bättre människa.

Epoch Times: Varför tycker du att det är viktigt för barn att vara i naturen?

Clyde Butcher: Om barn inte går ut i naturen, så kommer de aldrig att känna en koppling till naturen. De kommer inte att känna att den är viktig och kommer inte att se någon anledning till att ta hand om miljön. De kommer inte att förstå att en hälsosam miljö är det som håller oss människor vid liv.

Foto: Pixabay

Epoch Times: Vilka råd skulle du ge till en blivande naturfotograf?

Clyde Butcher: Gå ut och gör det! Använd olika objektiv tills du hittar ett som ser saker så som du ser dem och lär dig sedan allt du kan om att fotografera med den sortens objektiv. Experimentera mycket. Kopiera andra fotografers stil, och sedan, efter mycket övning, utveckla din egen vision, din egen stil. Framför allt, ha kul!

Epoch Times: Vilka råd skulle du vilja ge till föräldrar för att oftare få ut sina familjer i naturen?

Clyde Butcher: Om du älskar dina barn och vill ha lite ”egentid” med dem, då är bästa lösningen att gå ut i naturen. Då är man på avstånd från teknologi, det är tyst, och fyllt av under. Både föräldrar och barn kommer att komma hem och känna sig älskade. Börja när de är unga. Sätt dem i en bärstol och gå på dagsturer med dem innan de ens kan gå.

När de börjar gå, låt dem gå på stigar. Låt dem köra barnvagnen på stigen. När de blir trötta, sätt dem i barnvagnen och fortsätt gå. Om det enda som finns är en park i staden, se till att använda den som er natur tills ni får tid att åka ut till den ”verkliga naturen”.

Foto: Andreas/Pixabay

Följ Barbara på Twitter: @barbaradanza

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.