Blev kär i en Sverigedemokrat – S-politikern tvingas gå
Socialdemokraten Nina Burchhardt blev kär i en riksdagsledamot i Sverigedemokraterna och tvingades sedan bort från partiet. Foto: Skärmdump/Facebook/privat


Tidigare har Nina Burchardt, socialdemokratisk politiker i Hudiksvall, meddelat att hon lämnat sina uppdrag inom kommunpolitiken. Nu skriver hon i ett inlägg på Facebook att hon blev av med sin post som ordförande för kultur- och fritidsnämnden på grund av att hon blev kär i en Sverigedemokrat, riksdagsledamoten Johnny Skalin.

Socialdemokraterna i Hudiksvall medger att hon har tvingats lämna partiet. ”Efter en lång intern diskussion i styrelsen uppmanades Nina att lämna sina uppdrag”, skriver man i ett pressmeddelande.

Styrelsen anser att det inte går att vara en toppolitiker för partiet i Hudiksvall och samtidigt ha ett förhållande med en riksdagsledamot i Sverigedemokraterna.

– Det är ingen hemlighet att Socialdemokraterna står miltals ifrån de värderingar som Sverigedemokraterna har, säger Henrik Persson, ledamot i Hudiksvalls socialdemokratiska förening, till Hela Hälsingland.

”Gemenskap, delaktighet och alla människors lika värde är fina ord vi använder oss av inom partiet, men det gäller inte i praktiken, inte för mig”, skriver Nina Burchhardt i Facebook-inlägget.

Enligt henne fattade partiet beslutet under ett styrelsemöte med några enstaka representanter, och hon är därför djupt besviken hur Socialdemokraterna har agerat.

– Jag tycker att dom har agerat fegt och dåligt. Trots att jag varit en del av styrelsen har de diskuterat mig utan att jag fått delta i diskussionen. Dessutom har de lagt locket på både internt och externt, skriver Nina Burchardt i ett mejl till Hela Hälsingland.

I sitt inlägg skriver hon att ingen i den lokala partiledningen har hört av sig och ”kör istället med total utfrysning”.

”Efter alla år av engagemang vill de nu att jag avgår, det enda brott jag begått är att jag är kär och lycklig.”

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.