Blekingeman försvunnen – misstänkt människorov
Foto: Johan Nilsson/TT


En man i 55-årsåldern i Karlskrona misstänks vara kidnappad. Senast han sågs till var i lördags och anhöriga har anmält honom försvunnen. Under onsdagseftermiddagen har polisen spärrat av ett kafé som är av intresse för utredningen.

Jakten efter mannen, som anmäldes försvunnen i måndags, fortsätter. Under onsdagseftermiddagen har polisen spärrat av en lokal som ska vara av intresse för utredningen.

– Det rör sig om en lokal som huserar en kaféverksamhet. Jag kan inte gå in närmare på varför det är intressant för utredningen, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen i region Syd.

En teknisk undersökning kommer att genomföras på platsen.

Polisen sökte tillsammans med Kustbevakningen efter mannen under tisdagen med helikopter, flyg, båt och hundar utan framgång.

– Det har inletts en förundersökning om människorov för att möjliggöra utredningsåtgärder för att söka efter mannen som är försvunnen, säger Katarina Rusin,

På grund av mörkret avbröts sökandet efter mannen under tisdagskvällen vid 22-tiden. Sökandet har fortsatt under onsdagen.

– Sökandet fortgår även under dagen i dag i Karlskrona med omnejd. Det är polis i sällskap med kustbevakning som söker, säger Katarina Rusin.

Förundersökningen leds av kammaråklagare Stefan Gradler på riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

– På måndagen fick vi in en anmälan om att en man var försvunnen och när polisen tittade närmare på det kom det fram uppgifter som pekade på att det är ett pågående människorov, säger han till BLT.

(TT)