Bill Clinton nekar till att ha besökt Epsteins ö
USA:s tidigare president, Bill Clinton, talar vid ett möte i New York den 17 oktober 2019. Foto: Brian Ach/Getty Images


USA:s tidigare president, Bill Clinton, nekar till att han har besökt sexbrottslingen Jeffrey Epsteins privata ö, Little St. James Island.

Efter att dokument nyligen släpptes sade ett av Epsteins offer, Virginia Giuffre, att hon sett Clinton på ön med ”två unga flickor” från New York.

Talesperson: Han har aldrig varit på ön

Angel Urena, talesperson för den tidigare presidenten, säger i ett uttalande på Twitter att han ”aldrig har varit på ön”.

I ett separat uttalande till Newsweek säger Urena att Clinton ”aldrig har varit på Little St. James Island”.

– Han har inte talat med Epstein på över ett årtionde. Långt innan hans hemska brott uppdagades.

Virginia Giuffre har hävdat att både Epstein och Ghislaine Maxwell har pressat henne att ha sex med en mängd rika och framstående män, däribland prins Andrew och Harvard-professorn Alan Dershowitz.

Maxwell, som var Epsteins tidigare flickvän, greps den 2 juli och sitter häktad i New York. Hon anklagas för koppleri och trafficking mellan 1994 och 1997 av flickor så unga som 14 år, och även för att själv ha förgripit sig på minst tre av dem. Själv nekar hon till alla anklagelser mot henne.

Epstein besökte Vita huset flera gånger medan Bill Clinton var president, enligt The Daily Beast.

Journalist: Clinton finns på pilotloggar

Han har också flugit flera gånger i Epsteins privata flygplan efter sin tid som president, uppger den undersökande journalisten Conchita Sarnoff.

För ett år sedan sade hon till Fox News att utifrån pilotloggar har Clinton rest med Epsteins privata flygplan 27 gånger.

– Varje gång som Clintons namn är på pilotloggarna finns där minderåriga tjejer, där finns initialer, och det finns namn på många, många tjejer på det privata flygplanet.

Projekt Veritas har tidigare kommit över en inspelning där nyhetsankaret Amy Robach på amerikanska tv-kanalen ABC berättar för sin producent att man stoppade ett reportage om Epstein, inklusive en intervju med Giuffre.

Enligt Robach var orsaken att tv-kanalen utsattes för påtryckningar från det brittiska kungahuset och Epsteins advokat, Alan Dershowitz.

– Det var otroligt vad vi hade för uppgifter. Vi hade [Bill] Clinton, vi hade allt.

Jeffrey Epstein dömdes 2008 för att ha köpt sex av minderåriga. I juli förra året hittades han död i sin cell i New York. Obducenten har konstaterat att det var självmord.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.