Nya dokument om Maxwell och Epstein har släppts
Chefsåklagare Audrey Strauss meddelar åtalspunkter mot Ghislaine Maxwell under en presskonferens i New York den 2 juli 2020. Johannes Eisele/AFP via Getty Images


På torsdagen släpptes nya dokument som involverar emailkorrespondens mellan Jeffrey Epstein och Ghislaine Maxwell.

Dokumenten, som är från 2015, är från ett civilrättsligt mål mellan Epstein och Virginia Giuffre, som anklagar honom för att ha hållit henne som sexslav.

Hon har hävdat att både han och Maxwell har pressat henne att ha sex med en mängd rika och framstående män, inklusive prins Andrew och Harvard-professorn Alan Dershowitz.

Giuffre säger också att hon såg den tidigare presidenten, Bill Clinton, på Epsteins ö med ”två unga flickor” från New York.

”En sådan mäktig person som Epstein tvingade den då minderåriga Jane Doe #3 att ha sexuella relationer med var den tidigare Harvard-professorn Alan Dershowitz”, står det att läsa i ett av dokumenten.

Ghislaine Maxwell greps den 2 juli och sitter häktad i New York. Hon anklagas för koppleri och trafficking mellan 1994 och 1997 av flickor så unga som 14 år, och även för att själv ha förgripit sig på minst tre av dem. Själv nekar hon till alla anklagelser mot henne.

Den 22 juli nästa år börjar rättegången mot henne. Om hon fälls riskerar hon 35 års fängelse.

Jeffrey Epstein dömdes 2008 för att ha köpt sex av minderåriga. I juli förra året hittades han död i sin cell i New York. Obducenten konstaterade att det var självmord.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.