Bilbränder i Gävle på tre olika platser
Fyra bilar brann på tre platser i Gävle natten mot torsdagen. Foto: Epoch Times-arkivbild


Fyra bilar har brunnit på tre olika platser i Gävle under natten mot torsdagen, rapporterar polisen på sin hemsida.

Det första larmet om en bilbrand kom in vid klockan 01:55 på Norrskensgatan i Andersberg. Knappt en halvtimme senare brann två bilar vid Folkparksvägen i Sätra. Klockan 2:38 kom ytterligare ett larm om en bilbrand på Rodergatan på Brynäs. Totalt rör det sig om fyra bilar som brunnit.

Polisen har rubricerat händelserna som skadegörelse genom brand. Ingen person har skadats och ingen har gripits.

Gävle har på sistone drabbats av en hel del bilbränder. Förra veckan brann det fordon tre dygn i rad i stadsdelen Sätra. Det rör sig om fler än 20 bilar.

– Vi måste titta på om det finns ett samband. Vi kan inte utesluta att det finns ett samband med de tidigare bränderna. Men när det blir så här omfattande kan det även dyka upp copycats, säger Thomas Gustafsson vid polisen i Gävle till Gefle Dagblad.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.