Explosioner i Malmö och Norrköping – och bilbränder i Gävle
Explosioner har inträffat i Norrköping och Malmö. Foto: Epoch Times-arkivbild


En detonation skedde vid ett flerfamiljshus i Annelund i Malmö på tisdagskvällen. En kraftig explosion inträffade också i ett bostadshus i Hageby i Norrköping på onsdagsmorgonen. Bilar har även brunnit i Sätra i Gävle på morgonen.

TT rapporterar att en moped har exploderat i anslutning till ett flerfamiljshus i stadsdelen Annelund i Malmö. Polisen fick larmet vid klockan 22:30 på tisdagskvällen. Bombexperter har varit vid platsen och området spärrades av.

Inga personer har skadats. Explosionen har orsakat ett hål i en ruta i en port och det ska även vara andra skador på fasaden på byggnaden. Delar av mopeden hade även lossnat av smällen. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse. Ingen person har gripits i samband med händelsen.

Kraftigt explosion i Hageby

På onsdagsmorgonen inträffade en explosion i ett flerfamiljshus i stadsdelen Hageby i Norrköping. Flera personer ska ha skadats lindrigt. Ambulansen var på plats men ingen behövde föras till sjukhus. Boende har samtidigt evakuerats, rapporterar SVT.

Enligt polisen rör det sig om en sprängladdning som detonerade i trapphuset i byggnaden. Nationella bombskyddet är på väg till platsen. Samtidigt har det brunnit på platsen.

– Branden är släckt. Det ska finnas skadade personer som ambulans och räddningstjänst tar hand om. Det måste ha varit en kraftig explosion för flera fönster i fastigheten är krossade, säger Peter Holm vid räddningstjänsten till tv-kanalen.

Polisen utreder händelsen som försökt till mord alternativt allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person har gripits.

”Det här är anlagt”

På onsdagsmorgonen har personbilar brunnit på fem olika platser i Sätra i Gävle. Det var vid 4-tiden som polisen fick in larmet.

– Det är svårjobbat och jag vet fortfarande inte hur många bilar det är som brinner eller har brunnit, men det handlar om fem olika adresser. Det är självklart att det här är anlagt, säger Linda Winge, polis vid regionledningscentralen, till Gefle Dagblad.

Polisen uppger senare på sin hemsida att minst 14 bilar brunnit eller skadats av bränderna. Inga personer har skadats i samband med händelserna. Polisen har heller ingen misstänkt och man vill därför komma i kontakt med eventuella vittnen.

Enligt polisen finns det uppgifter om att ungdomar har observerats och raketer ska ha skjutits i samband med att bränderna startade. På en av adresserna hade branden spridit sig till ett sophus som ska ha fått mindre skador.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.