Bilbränder i Sätra i Gävle – tredje natten i rad
Stadsdelen Sätra i Gävle har drabbats av fordonsbränder tre nätter i rad. Foto: Epoch Times-arkivbild


På torsdagskvällen och under natten mot fredagen har det brunnit på tre platser i Sätra i Gävle. Två personbilar ska vara totalförstörda och en husvagn har fått brandskador, rapporterar polisen på sin hemsida.

Det första larmet kom vid klockan 22:40 på torsdagskvällen. En husvagn ska ha brandskadats och ytterligare en har fått skador. Även två släpvagnar skadades i samband med branden. Polisen grep en misstänkt gärningsperson nära brandplatsen men han släpptes senare under natten.

Efter midnatt fick polisen larm om en brand i en bil på Gavlehovsvägen. En halvtimme senare kom ytterligare ett larm om en fordonsbrand på Glimmervägen.

– Uppenbarligen är det flera personer bakom de här bränderna, den slutsatsen kan man dra i alla fall. Men vi är närvarande i området och insatsen är pågående. Hittills kan vi konstatera att ingen person har kommit till skada, säger Linda Winge till Gefle Dagblad.

En fjärde brand inträffade också på Blodriskegränd i Sandviken där två bilar ska ha brunnit. Larmet kom till polisen vid klockan 02:30.

På morgonen greps ytterligare tre personer i Sätra ”misstänkta för framkallande av fara efter att ha släpat ut diverse bråte på en vältrafikerad gata”, skriver polisen.

Det är tredje natten i rad som Sätra har drabbats av bilbränder. På onsdagsmorgonen brann det på fem adresser i stadsdelen. Totalt skadades 14 bilar.

Natten till torsdagen blev området utsatt för en bilbrand och brand i en garagelänga. Totalt skadades åtta fordon i samband med bränderna.

Polisen säger att man har förstärkt närvaron i området för att förebygga ytterligare bränder.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.