Att media "utropar" valresultat i en demokrati är postmodern fascism
President Donald Trump (vä) talar under valnatten i Vita Huset, Washington den 4 november 2020. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images. Demokraternas presidentkandidat Joe Biden (hö) talar vid ett drive-in-valmöte i Delaware den 4 november 2020. Foto: Win McNamee/Getty Images


Mediernas vana att ”utropa” valresultat – presidentval och andra – har mer eller mindre gått obemärkt förbi i årtionden. Det är inte bara ett förräderi mot den demokratiska processen utan har också blivit en ledande faktor i en ny form av postmodern fascism som vi uppenbarligen lever i.

Lördag morgon 11.45, medan president Trump var ute och spelade golf, utropade CNN, NBC, ABC, CBS, AP och USA Today unisont, som om de arbetade utifrån någon sorts förbestämd signal, Joe Biden som vinnare. Tio minuter senare föll även Fox News in.

Det var som Pravda och Izvestia i ett samarbete för något de försäkrade den ryska allmänheten var för deras eget bästa.

En kort stund senare hördes glada tutanden och människor dansade på gatorna från Los Angeles till New York.

Biden blev vår 46:e president eftersom media utropade att det var så.

Det här är så klart nonsens. Valet pågår fortfarande, är fortfarande oklart, och kommer så att förbli i flera veckor med rättsprocesser, av vilka många är berättigade.

Det som inträffade klockan 11.45 var egentligen en psykologisk operation av media. Den var utformad för att trycka ner och tysta de runt 71 miljonerna som röstat på Trump och för att samla de drygt 70 miljoner – om de ens existerar – som röstat på Biden.

Sanningen är att i en demokrati och/eller en demokratisk republik …

Har ingen medieorganisation rättighet att ”utropa” ett valresultat. Klart slut.

Det är en stor lögn i kubik.

Privilegiet att avgöra resultatet av ett val tillhör enbart väljarna, och vidmakthålls av reglerna i det konstitutionella system som vi lever under.

Vad AP eller Fox News säger har ingenting att göra med det!

Medier som utropar valresultat påminner om deras skandalösa opinionsundersökningar som vi har sett i flera månader och som också arbetade som en psykologisk operation utformad för att trycka ner röster och ekonomiska bidrag till den republikanske kandidaten.

Att det förmodat mer konservativa Fox News deltar visas inte bara i deras extremt oriktiga opinionsundersökningar 2016 och 2020 utan också att de ”utropar” Arizona, som nu praktiskt taget ser ut som upplagd, till Biden mycket tidigt under valkvällen. Samtidigt underlät de att utropa Florida till Trump, vilket var nära nog en lek för presidenten.

Att de som gjorde Fox vinklade rapportering var några av desamma som gjorde delstatens avgörande i sitt ”beslutsrum” är bara ytterligare ett exempel på den incestuösa korruption som kännetecknar denna postmoderna fascism.

De må ha sin makt, men nätverken är bara spelare i vår nya värld, underofficerare som gör jobbet för de verkliga bossarna inom big tech, som är de som har det sista ordet.

Det här spelas dramatiskt upp i perioden nu efter valet där sociala medier och, än viktigare, censuren av sökmotorer har stigit till nya nivåer.

Det handlar inte bara om att blockera hashtags. Många av de mer seriösa anklagelserna tillåts inte komma upp till ytan på något sätt och avfärdas omedelbart och stämplas som ”debunked”. Detta är ett säkert tecken på att våra digitala bossar är oroliga för deras sanningsenlighet. (Om det inte vore så, varför bry sig?)

En av de mer allvarliga, och som verkligen är skrämmande, i sina implikationer är anklagelsen att man har använt mjukvaruprogram från CIA (Hammer och Scorecard – länken har blivit blockerad av Facebook) för att säkerställa valet av Joe Biden.

På ytan låter det här helt galet och jag har ingen aning om det stämmer, men jag vet att det förtjänar en granskning. Det har rapporterats om märkliga dataluckor i Michigan och på andra håll. En har resulterat i att många röster har ändrats tillbaka till Trump och att en annan republikansk kandidat, som man antog hade förlorat, vann. Stora högar av röster, nästan enbart för Biden, uppenbarar sig mitt i natten, som genom ett trollslag.

Vidare har vi aldrig tidigare sett en sådan enorm diskrepans mellan de som röstade enbart på Biden och de, vilket är det normala, som röstade på Biden och kandidater för samma parti som står längre ner på listan. Är det bara en händelse eller är det uppgjort? Efter att ha sett åratals av lögner kring Rysslandsutredningen kan tyvärr ingenting överraska mig. Borde jag vara orolig?

Nej då, säger CNN, NBC, ABC, CBS, AP, USA Today, The New York Times, Washington Post, Los Angeles Times, och Fox News (förutom Tucker, Sean, Laura, Lou, Jesse, Greg, Judge Jeanine och några till – varför är de fortfarande kvar där?) … Allt är bra i världen. Joe Biden är vår president. Ingenting här att titta på.

Som Donald Trumps kubanska supporters i Miami-Dade skulle säga ”Vamos a ver.” (Vi får se.)

Eller för att vända Che Guevara upp och ner ”Hasta la victoria siempre!” (Alltid framåt till seger!)

Till sist, när jag pratar om postmodern fascism, för att klargöra det så menar jag någonting liknande Xi Jinpings version av ”Socialism med kinesiska särdrag”.

Trots att han har sin bild på miljontals väggar är det ingenting som Karl Marx skulle kännas vid. Arbetarklassen är ändå inget annat än kanonmat för iPhonen.

Det är mer en form av digital fascism där välstånd och ett halvt hyfsat liv bara tillhör de som spelar med och trycker på de rätta knapparna. Frihet, enligt Kris Kristofferson, är inte ”bara ett annat ord för att det inte finns något kvar att förlora”. Det existerar helt enkelt inte.

Det är dit Biden-Harris-administrationen skulle föra oss.

För att citera mig själv under 60-talet: ”Hell, no! I won’t go!”

Roger L Simon är prisbelönt författare, Oscarnominerad manusförfattare, och nu kolumnist för Epoch Times. Hans senaste böcker är “The GOAT” (fiction) och “I Know Best: How Moral Narcissism Is Destroying Our Republic, If It Hasn’t Already” (non-fiction). Han finns på Parler och Twitter (fortfarande) @rogerlsimon.

Åsikter som uttrycks i artikeln i författarens egna och speglar inte nödvändigtvis Epoch Times åsikter.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.