Angripen vid resecentrum – allvarligt skadad
Polisen utreder ett våldsbrott vid resecentrum i Linköping. Arkivbild. Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT


En kvinna har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit angripen vid resecentrum i Linköping. Larmet inkom 10.53.

Polisen var på plats tre minuter efter händelsen och kunde kort därefter gripa en man som misstänks för försök till mord.

– Vår uppfattning är att det är ett allvarligt angrepp. Kvinnan är allvarligt skadad, säger Björn Öberg, vid polisen i region Öst.

Resecentrumet har spärrats av. Inledningsvis stoppades all tågtrafik till och från stationen. Vid lunchtid har stoppet hävts, men inga passagerare släpps av vid ordinarie perronger.

Enligt polisen föreligger ingen fara för allmänheten. Det finns heller inga rapporter om fler skadade personer.

Polisen söker nu vittnen till händelsen och ska genomföra en teknisk undersökning på platsen. På sin hemsida uppmanar man allmänheten att respektera avspärrningarna och att kontakta polisen om man har sett något.

– Vi kommer också att gå igenom övervakningsfilmer från platsen, men i nuläget kan vi inte säga något mer om hur det har gått till, säger Björn Öberg.

(TT)

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.