22 nya coronafall i Sverige
22 nya coronafall upptäcktes i Sverige under onsdagen. Foto: Darko Stojanovic


I Sverige fortsätter coronafallen att öka. Under onsdagen upptäcktes 22 nya fall och siffran är nu uppe i 52, rapporterar nyhetsbyrån TT.

Det är framför allt Stockholmsregionen som har drabbats hårdast med 16 nya fall, vilket innebär att det nu finns 31 smittade.

– Vi kan fortfarande inte säga att puckeln är nådd, det kan vara så att det ökar några dagar till eftersom sportlovet tog slut i helgen som var. Men det här blir naturligtvis en stor börda att ta hand om, att hålla ordning på smittspårningen, säger Per Follin, chef vid Smittskydd Stockholm, till TT.

Enligt honom är har de flesta personerna ”en direkt eller en indirekt koppling till utlandsresor”. Han säger att man jobbar intensivt med de berörda fallen och försöker ta reda på vilka de har varit i kontakt med.

I Värmland konstaterar man att två personer har blivit smittade. Region Örebro har också fått sitt första fall. I Skåne har man upptäckt ett nytt fall. Det rör sig om en kvinna i 45-årsåldern. Två fall har också konstaterats i Göteborgsområdet och man är nu uppe i elva fall.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.