17-åringen fortfarande försvunnen
Polisen har de senaste dagarna sökt efter 17-åringen med hjälp av bland annat drönare. Efter onsdagens insatser i Ljungskile koncentreras insatsen nu till Uddevalla. Foto: Adam Ihse/TT-arkivbild


Sökinsatsen efter den försvunna 17-åriga flickan i Uddevalla fortsätter med bland annat hundar, drönare och med hundratals frivilliga.

– Målsättningen är att fortsätta tills hon hittas, säger Peder Schillerström Bruun på sökorganisationen Fikk.

Polisen sätter under torsdagen in bland annat hundpatruller och drönare i sökandet om att hitta den försvunna flickan.

Polisen söker under dagen i olika områden i Uddevalla, fortfarande utifrån förutsättningen att flickan är vid liv.

– Det är självklart. Så länge vi inte kan utesluta det är det vad vi jobbar efter, säger Johan Carlbom, vakthavande befäl vid polisen.

En anhållen

Flickan försvann i förra veckan och polisen misstänker att hon kan ha utsatts för brott. En man i hennes närhet greps och anhölls i tisdags misstänkt för mord alternativt dråp.

Han ska begäras häktad senast på fredagen. Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten kommer åklagarens beslut om mannen ska begäras häktad tidigast under torsdagskvällen.

Hundratals frivilliga från Missing People och Fikk har deltagit i sökandet de senaste dagarna och hjälper till även under torsdagen.

– Vi utvidgar nu vårt sökområde till 10 kilometers radie runt Uddevalla, säger Fikks ordförande Peder Schillerström Bruun.

– Fynden som gjorts har varit så pass utspridda att vi behöver utöka vårt område.

Hundratals frivilliga

Målsättningen är att sökinsatsen ska kunna pågå tills flickan hittas, eller åtminstone omkring en vecka till, enligt Schillerström Bruun.

– Så länge vi själva har kraft och frivilliga fortsätter vi, målsättningen är att vi fortsätter tills hon hittas.

– Vi hade 400 frivilliga i tisdags och totalt 500 under onsdagen och det blir nog ungefär lika många i dag. Till helgen blir det säkert det dubbla, om vi inte är klara innan dess.

(Jens Bornemann/TT)

Fakta

Detta har hänt

(TT)

Den 17-åriga flickan försvann från Uddevalla omkring den 14 november.

Polisen fick en anmälan om försvinnandet i söndags, den 17 november.

Vid lunchtid den 19 november inledde polisen en så kallad särskild händelse kring försvinnandet, för att kunna få loss mer resurser till utredningen och sökinsatsen.

Ett par timmar senare meddelade polisen att man nu misstänker att flickan utsatts för brott och att det finns en misstänkt, en man ur flickans närhet.

Enligt handlingar från Uddevalla tingsrätt anhölls den misstänkte i sin frånvaro på förmiddagen den 19 november och greps omkring en timme senare. Han sitter sedan dess anhållen, misstänkt för mord alternativt dråp. Mannen nekar till brott.

Polisen och hundratals frivilliga från Missing People och Fikk har de senaste dagarna sökt efter flickan, bland annat i och omkring Uddevalla samt i Ljungskiletrakten.

Under sökandet har flera fynd gjorts, bland annat av klädesplagg. Det har dock inte bekräftats att fynden har med försvinnandet att göra.