Värdet av gamla brev

Baksidan: Insändare

Syftet med ”Kära nästa generation” är att bevara och föra vidare tidlösa värderingar till de yngre generationerna. Välkommen med ditt bidrag. Foto: Shutterstock


”Kära nästa generation” är en återkommande kategori där våra läsare från hela världen får utrymme att dela med sig av sin visdom och livserfarenhet till yngre generationer. Vi menar att en god moralisk grund och tidlösa värderingar som definierar rätt och fel kan gagna kommande generationer.


En av era tidigare artiklar fick mig att tänka på något som jag alltid har velat dela med mig av till mina barn, barnbarn och vänner. Och det är den förlorade konsten att skriva brev.

När jag växte upp på 40- 0och 50-talen, brevväxlade jag med min far (som tjänstgjorde i militären), med min mormor, som bodde i en annan del av landet, och med andra familjemedlemmar och vänner. Jag träffade min man när han precis lämnat flottan. Snart började jag läsa till sjuksköterska, medan min man påbörjade sina högskolestudier. Samtidigt inledde vi ett årslångt brevväxlande, där vi skrev brev till varandra nästan dagligen. Genom åren har min lista över brevvänner vuxit, till att även inbegripa min mor och mina bröder i Florida samt många andra familjemedlemmar och vänner.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!