En daglig dos natur är stressreducerande

Naturligt: Vistelse i naturen kan ha helande verkan

Låt dina sinnen ta in den skönhet som naturen slösar på dig. Foto: Shutterstock


För Eden Cheng kom framgång till priset av välbefinnande. Hon säger att hon fick ut mycket av att starta sitt företag, men det var stressigt, och arbetsbelastningen bara ökade med tiden. Stressen blev så intensiv att Cheng lades in på sjukhus.

Läkarna ordinerade Cheng att hitta sätt att minska stressen och sänka blodtrycket, annars kunde hon få stora problem med hälsan. Cheng hade hört talas om övningar och terapier som kunde hjälpa, men hon satsade på att vistas mer i naturen.

Cheng började med dagliga promenader i ett skogsområde nära hemmet, och hennes stessrelaterade symtom började ge med sig. Hon märkte att hon under de regelbundna promenaderna i skogen fick den tid och det utrymme hon behövde för att klara alla de påfrestningar och allt det ansvar det innebär att driva ett nytt företag.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!