Med knappt tre veckor kvar till OS i Paris kastas Frankrike in i en osäker politisk tillvaro. Premiärministern Gabriel Attal har därför erbjudit sig att stanna kvar till efter spelen.
– Vårt land står inför en politisk osäkerhet utan motstycke och ska samtidigt välkomna världen om några veckor, säger han.
Vänsteralliansen Nya Folkfronten blev störst i det franska valet, dock utan egen majoritet, följt av president Emmanuel Macrons centerallians Ensamble och ytterhögerpartiet Nationell samling.
Gabriel Attal lämnade på måndagen in sin avskedsansökan till president Emmanuel Macron, som vägrade acceptera den. Det har inget med OS att göra, utan att Macron vill att Attal är kvar tills dess att en ny premiärminister är utsedd.
Attal har tidigare erbjudit sig att stanna "så länge plikten kallar" eftersom OS närmar sig med stormsteg – invigningen är den 26 juli.
Oro för ministerposten
Men den största oron, vad gäller den franska regeringsbildningen och OS, handlar sannolikt om inrikesministerposten som just nu innehas av Gerald Darmanin. Det är han som planerat för säkerheten under OS.
– Inrikesministern har den viktigaste positionen. För vad OS-arrangören oroar sig mest för är kriminalitet och förstås terrorism såväl som trafiksituationen, säger Paul Dietschy, professor i historia och idrott.
"Statlig kontinuitet"
För att undvika kaos till OS har arrangören tryckt på så att civilanställda med ansvar för viktiga OS-frågor som säkerhet och transport är kvar på sina poster även om det blir politiska förändringar i departementen.
"Spelen kan räkna med en statlig kontinuitet", skriver OS-arrangören i ett uttalande till nyhetsbyrån AFP.
"Vi jobbar dag och natt för att vara redo för OS".