Den 7 januari är det tio år sedan terrorattacken mot satirtidningen Charlie Hebdo i Paris. Tolv människor dödades i samband med dådet, åtta av dem arbetade på redaktionen. I en specialutgåva som ges ut på årsdagen hyllas satiren.
"Satiren har en dygd som har gjort det möjligt för oss att ta oss igenom de här tragiska åren: optimismen. Om du vill skratta betyder det att du vill leva. Skratt, ironi och karikatyrer är manifestationer av optimism", skriver Laurent Sourisseau, mer känd som Riss, i en ledare i den specialutgåva av Charlie Hebdo som ges ut på årsdagen.
Han var en av dem som överlevde attacken 2015, utförd av två Parisfödda bröder av algerisk härkomst som en hämnd för att veckotidningen publicerat karikatyrer av profeten Mohammed.
Tidningens redaktion arbetar numera på en hemlig plats och redaktörerna lever under konstant polisskydd på grund av en pågående hotbild.
"Jag är Charlie"
Förstasidan av specialnumret pryds av en karikatyrteckning med rubriken "Oförstörbar!". Fyra sidor inne i tidningen ägnas sedan åt att redovisa resultatet av en tävling där publikationens redaktörer i sann Charlie Hebdo-anda uppmanat serietecknare att skicka in sina roligaste och elakaste skildringar av Gud och religiösa ledare.
Massakern på Charlie Hebdos redaktion, där några av Frankrikes mest kända serietecknare dödades, utlöste en våg av sympati. Begreppet "Je suis Charlie", "Jag är Charlie", myntades bara timmar efter attentatet i solidaritet både med dem som mördats och med yttrandefriheten.
Men motreaktionerna har också varit starka i vissa länder med muslimsk majoritet mot Charlies Hebdos ofta grova och medvetet kränkande humor som är en del av en långvarig fransk karikatyrtradition.