Prins Harry förlikas i rättsprocessen mot de brittiska tidningarna The Sun och numera nedlagda News of the World. I utbyte får han en ursäkt och "en stor ekonomisk ersättning" av Murdochtidningarna.
– Det är en monumental seger, säger Harrys advokat David Sherborne.
Prins Harry och politikern Tom Watson var de enda som hittills inte velat förlikas med mediemogulen Rupert Murdochs mediehus News Group – och lägga ner processen i ersättning mot pengar.
Men när huvudförhandlingen skulle inledas i en Londondomstol på onsdagen reste sig Harrys advokat David Sherborne och läste upp ett uttalande från News Group som gav en "fullständigt och otvetydig ursäkt till hertigen av Sussex".
"Monumental seger"
Prins Harry ska även få "en stor ekonomisk ersättning" från Murdochtidningarna.
– Detta är en monumental seger. News Group har i dag erkänt att The Sun, flaggskeppet för Rupert Murdochs brittiska medieimperium, verkligen har använt sig av illegala metoder, säger David Sherborne utanför domstolen.
Det är en lång rättsprocess som därmed går i mål. Prinsen, som är på femte plats i den brittiska successionsordningen och har titeln hertigen av Sussex, var från början en av mer än 1 300 målsägare.
Hackade brottsoffer
I svallvågorna efter hackingskandalen 2011 anklagades The Sun och News of the World för att bland annat ha använt otillåten telefonavlyssning och andra metoder för att få fram information.
Prins Harry har länge drivit en kamp mot delar av den brittiska pressen och kritiserat deras bevakning av kungafamiljen i allmänhet och honom och hans familj i synnerhet. För fem år sedan lämnade han Storbritannien tillsammans med sin hustru Meghan och flyttade till Kalifornien.
Hackingskandalen i brittisk press briserade 2011 då det avslöjades att flera tidningar lyckats hacka sig in i mobilsvarare hos kändisar och brottsoffer och använt uppgifterna i artiklar. I svallvågorna av den skandalen tvingades Rupert Murdoch lägga ner tidningen News of the World.