loadingVi berättade ju nyligen att sportskoföretaget Nikes grundare använde ett våffeljärn för att tillverka sulornas mönster i början. Och det var ju inte en helt tokig idé, med facit i hand. Men själva skulle vi ha svårt att avvara våffeljärnet om vi blir sugna på den oemotståndliga kombon nygräddade, frasiga våfflor, fluffig vispgrädde och sist, men inte minst, hjortronsylt gjord på bär som vi själva har plockat. Foto: Mia Karlberg – Imagebank.Sweden.se
Vi berättade ju nyligen att sportskoföretaget Nikes grundare använde ett våffeljärn för att tillverka sulornas mönster i början. Och det var ju inte en helt tokig idé, med facit i hand. Men själva skulle vi ha svårt att avvara våffeljärnet om vi blir sugna på den oemotståndliga kombon nygräddade, frasiga våfflor, fluffig vispgrädde och sist, men inte minst, hjortronsylt gjord på bär som vi själva har plockat. Foto: Mia Karlberg – Imagebank.Sweden.se
Weekend nr 34 vecka 34 2024

Plockgodis i helgen!

Redaktionen

Äntligen Weekend!

En läcker bärnstensfärg, en fantastisk arom och en smak som får gomseglet att fladdra av lycka. Vi talar förstås om hjortronet, skogens delikata och dyrbara guld, Norrlands guld!

Hjortronets upphöjda status beror till stor del på att det är så svåråtkomligt, vilket ju prisbilden skvallrar om. Ja, det ingår förstås i skogens skafferi, men man måste nästan krypa på knäna i utmarkerna för att fånga det. Och visst, det finns överallt i vårt avlånga land, förutom på Öland. Men mest förekommande är det som vi alla vet uppe i norr. Hjortron smakar inte bara förträffligt, det är faktiskt ett superbär med slående hälsofördelar: det lilla bäret är proppfullt av C-vitamin och antioxidanter, det förbättrar kroppens cirkulation och är bra för ditt hjärta. Linné noterade år 1732 att man i Norrland ”äta med förtjusning de stötta och med renmjölk blandade bären, och även jag tycke ej illa om detta deras namnam, som äro oskadligare än konfekt och andra sötsaker. Hela bär, nedgrävda i snö, förvara de under hela vintern och upptaga dem om våren lika smakeliga, som då de däri nedlades.” Så vad väntar du på? På med sjumilastövlarna och ut och fyll hinken med nam nam!

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingVi berättade ju nyligen att sportskoföretaget Nikes grundare använde ett våffeljärn för att tillverka sulornas mönster i början. Och det var ju inte en helt tokig idé, med facit i hand. Men själva skulle vi ha svårt att avvara våffeljärnet om vi blir sugna på den oemotståndliga kombon nygräddade, frasiga våfflor, fluffig vispgrädde och sist, men inte minst, hjortronsylt gjord på bär som vi själva har plockat. Foto: Mia Karlberg – Imagebank.Sweden.se
Vi berättade ju nyligen att sportskoföretaget Nikes grundare använde ett våffeljärn för att tillverka sulornas mönster i början. Och det var ju inte en helt tokig idé, med facit i hand. Men själva skulle vi ha svårt att avvara våffeljärnet om vi blir sugna på den oemotståndliga kombon nygräddade, frasiga våfflor, fluffig vispgrädde och sist, men inte minst, hjortronsylt gjord på bär som vi själva har plockat. Foto: Mia Karlberg – Imagebank.Sweden.se
Weekend nr 34 vecka 34 2024

Plockgodis i helgen!

Redaktionen

Äntligen Weekend!

En läcker bärnstensfärg, en fantastisk arom och en smak som får gomseglet att fladdra av lycka. Vi talar förstås om hjortronet, skogens delikata och dyrbara guld, Norrlands guld!

Hjortronets upphöjda status beror till stor del på att det är så svåråtkomligt, vilket ju prisbilden skvallrar om. Ja, det ingår förstås i skogens skafferi, men man måste nästan krypa på knäna i utmarkerna för att fånga det. Och visst, det finns överallt i vårt avlånga land, förutom på Öland. Men mest förekommande är det som vi alla vet uppe i norr. Hjortron smakar inte bara förträffligt, det är faktiskt ett superbär med slående hälsofördelar: det lilla bäret är proppfullt av C-vitamin och antioxidanter, det förbättrar kroppens cirkulation och är bra för ditt hjärta. Linné noterade år 1732 att man i Norrland ”äta med förtjusning de stötta och med renmjölk blandade bären, och även jag tycke ej illa om detta deras namnam, som äro oskadligare än konfekt och andra sötsaker. Hela bär, nedgrävda i snö, förvara de under hela vintern och upptaga dem om våren lika smakeliga, som då de däri nedlades.” Så vad väntar du på? På med sjumilastövlarna och ut och fyll hinken med nam nam!

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2025