loadingFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Weekend nr 35 vecka 35 2024

May we propose a toast?

Redaktionen

Äntligen Weekend!

Smörstekta kantareller på frasigt rostbröd. Väldigt enkelt, väldigt gott. Följ vårt recept och få en smakstart på helgen.

I Norrland är rentjurarna ståtliga, snart väntar brunsten. Vi själva kan skörda frukterna av gunsten från jorden; bär, örter och inte minst svamp. Visst hade vi gärna skanderat ”We are the champinjoner” efter framgångarna i Paris, och gett oss ut på champinjonjakt, men vi har larmrapporterna om hälsorisker i färskt minne. Och dessutom kan man ju förväxla svampen med flugsvamp, och det misstaget gör man kanske bara en gång. Vi vänder därför gladeligen blicken mot den Skogens guld, som den ju kallas, kantarellen. Receptet som följer kommer från Norrmejerier. Och vad passar bättre som dryckesval till din svamptoast än en vältempererade Norrlands Guld?

Foto: Shutterstock

Recept på kantarellost

4 stycken

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Weekend nr 35 vecka 35 2024

May we propose a toast?

Redaktionen

Äntligen Weekend!

Smörstekta kantareller på frasigt rostbröd. Väldigt enkelt, väldigt gott. Följ vårt recept och få en smakstart på helgen.

I Norrland är rentjurarna ståtliga, snart väntar brunsten. Vi själva kan skörda frukterna av gunsten från jorden; bär, örter och inte minst svamp. Visst hade vi gärna skanderat ”We are the champinjoner” efter framgångarna i Paris, och gett oss ut på champinjonjakt, men vi har larmrapporterna om hälsorisker i färskt minne. Och dessutom kan man ju förväxla svampen med flugsvamp, och det misstaget gör man kanske bara en gång. Vi vänder därför gladeligen blicken mot den Skogens guld, som den ju kallas, kantarellen. Receptet som följer kommer från Norrmejerier. Och vad passar bättre som dryckesval till din svamptoast än en vältempererade Norrlands Guld?

Foto: Shutterstock

Recept på kantarellost

4 stycken

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024