Efter en mycket jämn finaldag på Münchenbryggeriet i Stockholm utsågs Ludwig Tjörnemo till vinnare av Bocuse d’Or Sweden 2025 och får representera Sverige i Bocuse d’Or under 2026 och 2027.
Tre erfarna kockar gjorde upp i den spännande svenska uttagningen till Bocuse d’Or. För vinnaren Ludwig Tjörnemo (född 1991) börjar nu förberedelserna inför den europeiska kvaltävlingen, Bocuse d’Or Europe, som arrangeras under 2026. Målet där är att säkra en plats i världsfinalen i Lyon 2027. Bocuse d’Or (även kallad kock-VM) grundades 1987 av den franske kocken Paul Bocuse och är i dag världens mest kända kocktävling.
I den svenska uttagningen låg fokus på svenska råvaror, och på 4 timmar och 30 minuter fick finalisterna laga två rätter – en vegetarisk tallriksrätt med jordärtskocka, lök och savoykål och en klassisk fatservering med svensk rosékalv med olika grönsaksgarnityrer.