Vill du få skrämselhicka under Halloween så är det bara att bjuda in svärmor, höll vi på att säga. Servera hur som helst skrämseldricka med pumpa, mer läskande än läskigt.
Pumpkin Sour är en höstsäsongsvariant av klassikern Whisky Sour och passar utmärkt till Halloween. Syran från citronen bryts elegant mot sötman från lönnsirapen och pumpapurén, som tillsammans med den lena amerikanska bourbonwhiskeyn skänker drinken en fyllig arom.
PS: Hicka är faktiskt inte att leka med. Fråga Charles Osborne, han hickade oavbrutet i 68 år. Hickan började 1922, efter att amerikanen hade lyft en 158 kilo tung galt för att väga den. Han (Charles, inte galten) tuppade av, och började sedan hicka och hicka, och hicka och hicka. Efter ett par år försökte en av Osbornes vänner få slut på Charles hickande genom att skjuta mot honom (vi tycker att det snarare låter som ett sätt att ådra sig skrämselhicka, men vad vet vi). Först 1990 slutade Charles hicka. Man kan ju få krupp för mindre.