Äntligen Weekend!
Sophia Loren är inte bara en legendarisk skådespelerska, hon har även under åren gett ut flera uppskattade kokböcker. Här bjuder vi på hennes smaskiga recept på tiramisu. Ta nu en extra sked för födelsedagsbarnet!
Det är våren 1968 och Sophia Loren befinner sig på Hotel Intercontinental i Genève. Hotellrummet på den 18:e våningen känns som en fängelsehåla för skådespelerskan, men hon måste stanna kvar i hotellsängen på order av sin läkare – Loren är gravid med sin förste son Carlo Jr. För att inte riskera något måste hon ta det så varligt som möjligt under hela sin återstående graviditet, så från hotellrummets fönster ser hon vår övergå i sommar och sommar övergå i höst.
För att komma över känslan av isolering börjar hon laga mat på hotellrummet – som litet barn under andra världskriget var köket och mormors matlagning räddningen, en trygg plats. Matlagningen på det sterila hotellrummet förde filmstjärnan tillbaka till varma minnen från barndomen.