loadingLiverpools Curtis Jones sätter dit 2–1 i hemmamötet med Chelsea. Foto: Jon Super/AP/TT
Fotboll

Fick chansen av Arsenal – ryckte i Premier League

TT

Arsenal gav Liverpool och Manchester City chansen att rycka i tabellen. En möjlighet som klubbarna tog. Liverpool vann mot Chelsea och City mot Wolverhampton, båda med 2–1.

Mohamed Salah ordnade en bra start för Liverpool inför hemmafansen på Anfield när han satte 1–0 på straff i 29:e minuten.

Curtis Jones 2–1 säkrade fullpoängaren mot Chelsea, även om det återstod en hel del spel efter fullträffen i 51:a minuten.

Segern gör att klubben toppar Premier League-tabellen efter åtta omgångar på 21 poäng.

En poäng bakom finns Manchester City – som avgjorde sent i 2–1-segern mot Wolverhampton.

Redan i sjunde minuten fick City uppförsbacke i bortamötet då norrmannen Jørgen Strand Larsen fick bollen av Nélson Semedo och satte dit 1–0-målet för hemmalaget.

Efter drygt en halvtimme ordnade Joško Gvardiol kvitteringen och först i femte tilläggsminuten kom segermålet.

John Stones – som i 98:e minuten satte kvitteringen i stormötet med Arsenal tidigare under säsongen – nådde högst på Phil Fodens hörna och nickade in segermålet.

Men gästerna fick vänta med att jubla.

Målet VAR-granskades för offside, då Bernardo Silva befann sig på fel sida av linjen. Domaren Chris Kavanagh lyssnade på VAR-domarna i sina hörlurar och fick sedan springa till sidan av planen för att själv kolla på situationen.