Jag brukar äta en någorlunda varierad kost men vissa saker finns alltid med. Ett exempel på detta är en vanligt förekommande frukost bestående av grekisk yoghurt (10 procent fett), bär och nötter.
Ibland använder jag färska bär, men oftast en blandning av frysta björnbär och röda vinbär. De kan vara en aning sura i smaken så jag brukar ringla lite honung över för att mildra syrligheten.
Den här typen av frukost är bra för mig på flera sätt. Först och främst är det relativt få kolhydrater, definitivt färre än i en normal frukost bestående av flingor och rostat bröd. Det är dessutom näringsmässigt en ganska varierad blandning. Yoghurt, bär och nötter har olika näringsinnehåll som tillsammans ger ett ganska komplett näringsintag. En stor fördel är att det går jättefort att göra i ordning och är gott att äta. En ganska liten tallrik av denna relativt enkla frukost ger en bra mättnad och lagom sockertillförsel till blodet och den innehåller både fett och protein.