Ryska och syriska stridsflygplan har gått till motangrepp i nordvästra Syrien, där islamistledda rebellstyrkor avancerar. Ett tiotal civila uppges ha blivit dödade.
Flyganfallen riktades mot flera områden i landets nordvästra del, bland annat staden Idlib och ett flyktingläger, enligt den Storbritannienbaserade och oppositionella konfliktbevakaren Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).
Minst elva civila dödades, varav flera barn, enligt uppgifterna.
Under den plötsliga offensiven i norra Syrien har åtminstone 446 personer dödats, enligt SOHR:s sammanställning. Omkring 60 av dem var civila.
Upprättat ett försvar
Rebellstyrkor tog i helgen kontroll över den krigshärjade storstaden Aleppo, efter att i onsdags ha inlett en offensiv och gått i intensiva strider mot regeringsstyrkor som lyder under Bashar al-Assads regering.
De framstormande rebellstyrkorna kommer från en brokig sammansättning av motståndsgrupper – jihadister och extremister, samt mer moderata grupper som stöds av Turkiet – som har haft kontroll över ett område i nordvästra Syrien.
Assads armé har skickat förstärkningar norrut och säger sig ha upprättat en "stark försvarslinje" i Hama-provinsen söder om Aleppo. Enligt uppgifter har de också fått förstärkning av irakiska shiamiliser och iranska soldater.
"Vill rita om kartan"
Den syriske presidenten beskriver offensiven som en "terrorupptrappning" i led med en större komplott, där han anklagar USA och västländer för att vilja "rita om kartan" i Mellanöstern.
Hårdföre Bashar al-Assad sitter kvar efter många års inbördeskrig, där omkring en halv miljon människor miste livet, mycket tack vare militär uppbackning från Ryssland, samt Iran och shiamiliser i regionen. I dagsläget är hans allierade dock upptagna på andra håll eller försvagade.
Manas till fred
De kurdiska styrkor som kontrollerar ett större område i nordöstra Syrien, med stöd från primärt USA, säger sig arbeta för att evakuera kurder som befinner sig i Aleppo med omnejd.
USA, Frankrike, Tyskland och Storbritannien uppmanar till nedtrappning av konflikten i Syrien i ett gemensamt utspel.
Kinas utrikesdepartement meddelar att landet står bakom Syriens regering i dess strävanden efter att "upprätthålla nationell säkerhet och stabilitet". Länderna ingick ett "strategiskt partnerskap" förra året.