Ytterligare en S-politiker sprider falska påståenden
Foto: Skärmdump/Hiiraan Online


Ytterligare en socialdemokratisk kandidat har spridit falska påståenden om de fyra allianspartierna och Sverigedemokraterna, skriver Nerikes Allehanda.

Det handlar om Mohammad Barkhad som är med på två av Socialdemokraternas valsedlar. Han är på plats 24 på listan till regionfullmäktige och plats 51 till Örebro kommunfullmäktige.

Han har skrivit falska påståenden på somaliska hemsidor och sociala medier. Bland annat påstår han att de fyra borgerliga partierna vill stoppa invandring till Sverige och förbjuda muslimska kläder och stänga moskéer.

Han säger till tidningen att det han skrev kan missförstås när man översätter det till svenska. Samtidigt medger han att han har uttryckt sig slarvigt.

I ett inlägg på Facebook kallar han de fyra allianspartierna för ”De rika partierna” och menar att de vill samarbeta med ”rasistpartiet”. Han skriver också Alliansen vill stoppa flyktingar och kräver kunskap i svenska språket och historia om man vill bli medborgare. Vidare skriver Barkhad att SD vill ta muslimska barn ifrån deras föräldrar.

Han försöker förklara för Nerikes Allehanda vad som var meningen med hans inlägg. Han vill varna ett eventuellt samarbete mellan allianspartierna och SD efter valet.

– Sverigedemokraterna är ett parti vars ledande företrädare uttrycker missaktning mot muslimer, judar och romer. Sverigedemokraterna har också tagit tydlig ställning mot moskéer, skriver han till tidningen.

Arbetarekommunens ordförande i Örebro, Irén Lejegren, säger till NA att hon känner till hans inlägg. Hon säger dock att de inte är så pass allvarliga att man vill avsäga honom från de två platserna på valsedlarna.

Hon säger att hon redan har haft samtal med honom och kommer att ha fler. Vidare säger hon att ”han är djupt ångerfull” samtidigt som hans inlägg inte är ”sanktionerat någonstans i partiet”.

Vildhundarna vill ta elefantungen men mamman ingriper – otrolig urkraft

Val 2018 – Utmanarna till riksdagen